• Antje Taiga
za 16 nov muziek BASIS € 14 | ABO & REDUCTIE € 12
de komedie

VOORPROGRAMMA: CHANTAL ACDA

UITVERKOCHT

NILS FRAHM

Pianist Nils Frahm leerde het vak bij Nahum Brodski, die op zijn beurt opgeleid werd door de laatste leerling van Tsjaikovski. Hij behoort tot de lichting jonge ‘neoklassieke’ muzikanten/ componisten en opereert, ook als producer, vanuit zijn eigen Durton Studio in Berlijn.
 
In dit laboratorium werkte hij samen met geestesgenoten Ólafur Arnalds, Peter Broderick, Deaf Center, Greg Haines, Efterklang en Dustin O’Halloran.
 
Met zijn solo piano albums ‘Wintermusik’ (‘09), ‘The Bells’ (‘09), ‘Felt’ (’11) en ‘Screws’ (’12) groeide Frahms schare fans snel. Mojo, Uncut en Q lauwerden zijn albums met ****-recensies. Ook Thom Yorke is fan en zette Nils Frahm in Radioheads HQ Office Chart.
 
Luisteren naar Nils Frahm is binnentreden in zijn persoonlijke microkosmos vol delicate schoonheid en melancholie.
 

Voorprogramma:

Chantal Acda is bekend van haar project Sleepingdog en als lid van Isbells. Begin 2012 trok ze op uitnodiging van Valgeir Sigurdsson (Björk, Antony & The Johnsons Feist…) naar IJsland voor een reeks opnamesessies in diens Greenhouse studio. In het najaar van 2012 volgde nog een album van True Bypass, haar project met Craig Ward (ex-dEUS, Kiss My Jazz).“Half november brengt Chantal Acda een nieuw soloalbum uit 'Let Your Hands Be My Guide' (op Gizeh Records), geproduced door Nils Frahm.”

 
 

OOK INTERESSANT