za 23 nov dans EENHEIDSPRIJS € 20
cultuurcentrum Kortrijk CK*
Schouwburgplein
8500 Kortrijk

INLEIDING OM 19U30

ITMOI (IN THE MIND OF IGOR)

BELGISCHE PREMIÈRE / NEXTFESTIVAL IN KORTRIJK

AKRAM KHAN

Honderd jaar geleden en exact op 29 mei 1913 ging het legendarische balletstuk ‘Le Sacre du Printemps’ in première in het Théâtre des Champs-Elysées in Parijs. Een productie van Les Ballets Russes, in choreografie van Vaslav Nijinsky en op muziek van Igor Stravinsky. De nieuwe en grootschalige productie ‘iTMOi’ van choreograaf Akram Khan is een prachtig eerbetoon.
 
Akram Khan: “In mijn nieuwe productie ben ik geïnteresseerd in de dynamiek en de wijze waarop Stravinsky de klassieke muziekwereld heeft omvergegooid. Hij gebruikt muziekpatronen eerder dan expressie te evoceren. Stravinsky’s muziek is een inspiratiebron voor mij in het onderzoek naar ‘la condition humaine’. Het doorbreken van de ratio, de aanwezigheid van de dood in het lichaam, de geboorte van de ziel; dit alles doet me denken dat verbeelding allesomvattend is. Drie componisten Nitin Sawhney, Jocelyn Pook en Ben Frost zullen een muziekscore componeren die ons de gelegenheid biedt diverse muzikale werelden te ontdekken waarbij Stravinsky de sleutel en de gids zal zijn.”
 
extraatje: DJ Lotto komt na de voorstelling plaatjes draaien in de Foyer

Choreografie en artistieke directie: Akram Khan | Dramaturgie: Ruth Little | Dansers: een internationale cast van 12 dansers | Muziek: Nitin Sawhney, Jocelyn Pook en Ben Frost

Coproductie: Sadler’s Wells London, MC2 Grenoble, Les Théâtres de la Ville de Luxembourg HELLERAU – European Center for the Arts Dresden.

 

niet-genummerde plaatsen Zaterdag zal er veel verkeer en weinig parking beschikbaar zal zijn in en om Kortrijk omwille van de rally ‘6 uren van Kortrijk’. Door dit evenement zullen verschillende straten /pleinen en parkings in Kortrijk verkeers- en parkeervrij zijn. Meest kans op parkeerplaats zal je vinden in de parking onder de K en op parking Kortrijk Weide (NMBS-loods), ook wel gekend als parking Appel. Wie meer info wil over parkeren in Kortrijk kan terecht op www.parko.be