Guy Kokken
vr 10 feb muziek BASIS € 18 | ABO & REDUCTIE € 16
120 minuten, er is geen pauze
Sint Michielskerk
Sint Michielsplein
8800 Roeselare

OM 19u15

CROSS TALKS

KLASSIEK | CREATIE/PREMIÈRE

BL!NDMAN [sax] + BL!NDMAN [vox] + BL!NDMAN [strings] + BL!NDMAN [drums]

In 2012 is het 450 jaar geleden dat Adriaen Willaert (ca 1490 – 1562) overleed en voor De Spil de uitgelezen gelegenheid om hem in the picture te plaatsen.
Deze renaissancecomponist, geboren in Roeselare, maakte furore in Venetië waar hij het grootste deel van zijn leven werkte. Hij was er kapelmeester in de San Marcobasiliek en grondlegger van de zogenaamde ‘Venetiaanse school’ waartoe ook Cypriano de Rore, Andrea Gabrieli en Giovanni Gabrieli worden gerekend.

De Spil vroeg aan BL!NDMAN, dat vroeger al intrigerende bewerkingen maakte van o.a. J.S. Bach en Johannes Ockeghem, om een nieuwe creatie te maken rond de muziek van Willaert. Het wordt een grootschalige productie voor de vier BL!NDMANkwartetten: zangers, strijkers, saxen en turntables.  BL!NDMAN vertrekt vanuit de dubbelkorige werken van Willaert en de Gabrieli’s en zal vanuit de verste hoeken van de St.-Michielskerk de ruimte vullen zoals de briljante polyfonie dat in de zestiende eeuw deed.

Eric Sleichim: artistieke leiding en arrangementen

eric sleichim > concept and direction | katelijne schiltz > musicological research  | frank agsteribbe > repetitor
BL!NDMAN [sax] koen maas > soprano saxophone - roeland vanhoorne > alto saxophone - piet rebel > tenor saxophone - raf minten > baritone saxophone
BL!NDMAN [drums] yves goemaere > turntable - hannes nieuwlaet > turntable
BL!NDMAN [strings] - floris uytterhoeven > violin - lotte uytterhoeven > violin - ine kuypers > viola - joyce juipers > cello
BL!NDMAN [vox] griet de geyter > soprano - esther kuiper > alto - gunther vandeven > counter tenor - kevin skelton > tenor 1 - peter de laurentiis > tenor 2 - tiemo wang > bassProductie: BLINDMAN, in opdracht van De Spil, in coproductie met Festival van Vlaanderen Mechelen/Cultuurcentrum Mechelen en Cultuurcentrum Hasselt.

OOK INTERESSANT