route / parkeren

De Spil - Hippoliet Spilleboutdreef 1 - 8800 Roeselare

ROUTE

Via Gent (E17/E40)
In Gent (verkeerswisselaar Zwijnaarde) de E17 richting Kortrijk/Rijsel volgen. Doorrijden tot voorbij Kortrijk en aan de verkeerswisselaar rechts de E403 opdraaien richting Brugge. Doorrijden tot afrit n° 6: Roeselare-Izegem: rechts afdraaien en de N36 volgen richting Roeselare. Blijf op de N36 tot de 4de lichten, dit is het kruispunt met Meensesteenweg (baan Menen-Roeselare). Rechts de Meensesteenweg indraaien richting Roeselare centrum. Na +/- 1 km.: aan rondpunt 1ste straat rechts volgen: na 200 meter bereik je De Spil (rechterkant H. Spilleboutdreef) Via Gent (E17/E40)

Via Brugge (E40):
In Brugge de E40 verlaten en de E403 opdraaien richting Kortrijk. Doorrijden tot afrit n° 6: Roeselare-Izegem: links afdraaien en de N36 volgen richting Roeselare. Vervolg: zie hierboven

Vanaf Station Roeselare
Te Voet (ca. 15 min wandelen / 1,5 km)
Als je het station verlaat (hoofdingang), ga je naar links. Je blijft die weg volgen: gasstraat (langs de bioscoop) - Koning Albert I-Laan (langs de brandweer) - Spilleboutdreef. De Spil ligt aan je linkerkant.
Of wandel je liever door het stadcentrum? Neem de hoofdingang van het station en verlaat deze via links. Na 1 minuutje wandelen ga je naar rechts, de Ooststraat in. Volg de Ooststraat tot het einde aan de Grote Markt. Daar ga je naar links, richting Zuidstraat. Loop de Zuidstraat door, aan het kleine ronde punt (apotheek De Beer) steeds rechtdoor in de straat Hof van 't Henneke. Op het einde, aan de lichten, zie je De Spil rechts voor je liggen.

met de fiets vanaf het station (5 tal minuten) vanaf het station kan je ook met de fietsen van Blue-Bike op een eenvoudige manier tot aan De Spil geraken. (per jaar kost een abonnement  10 euro (geldig in 44 stations in België) en huren van je fiets in Roeselare voor 1 rit kost 1 € (met 1 abonnement kan je trouwens 2 fietsen huren)) www.blue-bike.be

Met de Bus
De stadsbus, lijn 5 en 6 kan je nemen aan het station en stopt aan De Spil (kijkuit halte). Er is om het halfuur een bus.
Er zijn echter geen avondlijnen. De laatste bus is rond 20.50 uur (aankomst 20u57 aan het station). Voor alle info raadpleeg de website van De Lijn.

Je route plannen met het openbaar vervoer? Klik hier

PARKEREN
Naast De Spil ligt een parking. Zowel op deze parking als op de parkeerplaatsen in de Spilleboutdreef geldt de blauwe zone, waarin je maximum 4 uren kunt parkeren.

download hier het parkeerplan