De Spil
Phil Deprez

Een pleidooi voor zelfmoord

JOZEFIEN MOMBAERTS
zo 9 okt 2022 20:00
zo 9 okt 2022
20:00
  • zo 9 okt 2022
    20:00
    De Spil, Roeselare
    schouwburg
  • met nagesprek

“Een dodendans die gek genoeg ook barst van levensvreugde.” 
****De Morgen

“De titel is heftig, maar ik wil het net bespreekbaar maken. In België plegen drie mensen per dag zelfmoord. Wereldwijd zijn het er drie per seconde. Dat blijft een taboe.” aldus theatermaker Jozefien Mombaerts.  

In ‘Een Pleidooi voor Zelfmoord’ speelt ze een jonge vrouw die ongelooflijk graag wil leven. Tegelijkertijd gaat ze voortdurend in dialoog met de gedachte aan een zelfgekozen dood. Met een mooie naturel geeft ze een inkijk in hoe de dingen soms gaan, hoe een intern gevecht soms overgaat en soms niet, hoe hulp uit onverwachte hoeken kan komen. Ze deed onderzoek en ging in gesprek met nabestaanden. Het resulteerde in een authentieke, integere voorstelling. 

Heb je nood aan een gesprek?
Dan kan je terecht bij de Zelfmoordlijn op het nummer 1813 of via www.zelfmoordlijn1813.be.

credits

Tekst en spel: Jozefien Mombaerts - Muziek: Joeri Cnapelinckx - Scenografie: Veva Van Sloun - Kostuum: Marij de Brabandere - Licht: Jeroen Doise - Geluid: Diederik De Cock en Saul Mombaerts - Techniek: Jonas De Wulf en Sebastien Van Huffel - I.s.m. De Grote Post - Met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid - Productie: Kopergietery & KGbe