De Spil

Joy Enjoy Joy

Wardward/Ann Van den Broek
vr 21 okt 2022 20:00 - 21:15
vr 21 okt 2022
20:00 - 21:15
  • vr 21 okt 2022
    20:00 - 21:15
    De Spil, Roeselare
    schouwburg
  • inleiding om 19u15

“'Joy Enjoy Joy’ is een tweesnijdende ode aan de levensvreugde, met een scherp randje.” ****Volkskrant  

Na ’Accusations’ en ‘The Memory Loss Collection’ (rond dementie) laat choreografe Ann Van den Broek haar donkere en zware kant links liggen en creëert met ‘Joy Enjoy Joy’ een voorstelling die de stroom van het leven viert.  
De groepsdynamiek van de dansers op scène is als een stuwende en pulserende stroom, constant in beweging, nooit stoppend. Een glamoureuze droom, rusteloos en vol energie. 
De dans van Ann Van den Broek laat zich inspireren door gedragspatronen in de hedendaagse maatschappij en stelt in vraag wat zonder meer als de norm wordt beschouwd. Je voelt de spanning achter de gecontroleerde expressie van de performers, vergelijkbaar met hoe we onze gevoelens in de hand houden in de openbare ruimte.  
De dansers brengen zichzelf fragmentarisch in beeld via een handcamera. Elke beweging vertrekt vanuit een innerlijke drijfveer en onthult een kwetsbaarheid die herkenning oproept.  

credits

Concept en choreografie: Ann Van den Broek - Met: Frauke Mariën, Louis Combeaud, Nik Rajšek, Jean-Gabriel Maury, Marion Bosetti, Carla Guerra, Kamil Pilarski en Isaiah Selleslaghs - Stagiaires: Beatriz Baptista en Karolina Krynicka - Muziek: Nicolas Rombouts - Vooraf opgenomen zang: Gregory Frateur - Gespreksfragmenten: Tom Barman - Video- en lichtontwerp: Bernie van Velzen - Scenografie: Niek Kortekaas