De Spil

Vrede, liefde & vrijheid

HET NIEUWSTEDELIJK
ma 12 dec 2022 20:00
ma 12 dec 2022
20:00
  • ma 12 dec 2022
    20:00
    De Spil, Roeselare
    schouwburg
  • inleiding om 19u15

1919, een Parijse hotellobby. De sfeer is uitgelaten: de twenties staan ready to roar.  

“Een zwarte, een homo en een danseres zitten samen op hotel: het lijkt het begin van een mop”, zegt Lydia Lopokova. De sterdanseres van Les Ballets Russes is Londen ontvlucht en verblijft in Hotel Majestic, samen met onderhandelaars van de vredesconferentie van Versailles. Charles D.B. King is de gezant van Liberia en John Maynard Keynes een Britse econoom. Ze zijn alle drie op zoek naar vrijheid. Elk op hun manier. De drank vloeit, de gesprekken ook en dan slaat de vonk over. Tussen Keynes en Lopokova. 
Auteur en regisseur Stijn Devillé mixt geschiedenis met een dosis verbeelding om een verhaal te vertellen over onrecht, uitbuiting en onderdrukking, maar ook over verleiding en een ontluikende liefde die voor altijd blijkt te zijn. 
Met Clara Cleymans (“Ze doet dat con brio, met een spervuur aan komische effecten” Pzazz) en Michael Pas (“Een zwierige Keynes”*** Het Nieuwsblad) in een glansrol. 

credits

Tekst en regie: Stijn Devillé - Spel: Michaël Pas, Prince K. Appiah en Clara Cleymans - Muziek: Geert Waegeman -
Scenografie: Saskia Louwaard - Kostuum: Joëlle Meerbergen - Geluid: Stefan De Reese en Tom Buys - Assistent regie: Lisa Passow - Decor: Bertil Brakemeier, Bregt Janssens en Wim De Jaegher