De Spil
Yuri van der Hoeven

Een of andere Rus

ARSENAAL & HET KWARTIER / FREEK MARIEN
do 9 mrt 2023 20:00 - 22:30
do 9 mrt 2023
20:00 - 22:30
  • do 9 mrt 2023
    20:00 - 22:30
    De Spil, Roeselare
    schouwburg

‘Een of andere Rus’ is een hedendaagse tragedie, geïnspireerd op het leven en werk van Eduard Limonov. Limonov was een straatboefje in Oekraïne, een dissidente dichter in Rusland, een zwerver en butler in New York, een rock-‘n-rollschrijver in Parijs en een strijder aan de kant van oorlogsmisdadigers. En dat is maar een selectie. In maart 2020 overleed hij als oppositieleider in Rusland.
In de voorstelling trekt Limonov als tolk en chauffeur van een oorlogsjournaliste door Joegoslavië. Op weg naar oorlogsmisdadiger Karadzic. Gaandeweg verschuift de aandacht van de journaliste naar Limonovs eigen levensverhaal, dat van de Sovjet-Unie naar het Westen gaat, van roem naar val, van strijden met de pen tot strijden met wapens.

Een leven dat geschiedenis, activisme en liefde verbindt met klassebakken als Janne Desmet.

Programma

Melding! Er wordt stroboscopisch licht gebruikt en er zijn enkele passages met luide muziek. Er komen thema's als zelfdoding en seksuele aanranding aan bod.

 

credits

Tekst en regie: Freek Mariën - Met: Janne Desmet, Wanda Eyckerman, Pieter Genard, Eva Binon, Tom Van Bauwel en Joris Van den Brande