De Spil

Lowlands

Helder Seabra
vr 17 mrt 2023 20:00 - 21:10
vr 17 mrt 2023
20:00 - 21:10
  • vr 17 mrt 2023
    20:00 - 21:10
    De Spil, Roeselare
    schouwburg
  • inleiding om 19u15

Acht dansers duiken in het onderbewuste en nemen het publiek mee op een reis doorheen "de wachtruimte van de geest", waar gedachten verblijven tot ze onze bewuste aandacht vangen. Verlangens en angsten komen tot uiting in beweging.

Een ‘Lowland’ is een stuk land dicht bij, of onder, het zeeniveau. Zo vergeleek Freud de menselijke geest met het topje van een ijsberg. De dans laat innerlijke verhalen spreken die voorbij gaan aan taal en woorden. De verscholen kant van het bestaan is ook waar we elkaar kunnen ontmoeten.

Helder Seabra is Portugees danser en choreograaf. Hij werkte samen met o.m. Wim Vandekeybus en Sidi Larbi Cherkaoui. In 2013 richtte hij zijn eigen productiehuis HelKa op, nu geëvolueerd tot Incognitus.
Zijn danstaal is sterk fysiek en door emoties gedreven, steeds in interactie met originele livemuziek van zijn compagnon de route Stijn Vanmarsenille. Zijn twee vorige passages in De Spil werden met een staande ovatie bejubeld.

credits

Concept, regie, choreografie: Helder Seabra - Assistentie creatie: Mafalda Deville - Dans: Afonso Cunha, Dinis Duarte, Joana Couto, Mário Araújo, Mercedes Quijada, Pedro Matias en Sara Santervás - Standin performers: Gustavo Magalhães, Marta Cardoso-compositie en live muziek: Stijn Vanmarsenille