De Spil
Ramy Moharam Fouad

Theatertour Skepsels

Het Zesde Metaal
wo 6 okt 2021 20:00 - 21:20
wo 6 okt 2021
20:00 - 21:20
 • wo 6 okt 2021
  20:00 - 21:20
  covid safe ticket en identiteitsbewijs nodig
  De Spil, Roeselare
  schouwburg
  voorbij

Trefzekere verhalen en karakterschetsen uit de pen van Wannes Cappelle, gestut door een stevige fond van rasmuzikanten.

“Zet junder ier, dak et ol explicere…”

Ruim zes jaar na de profetische woorden waarmee Het Zesde Metaal hun plaat ‘Nie voe kinders’ op gang trapte, geldt de uitnodiging nog altijd. Zet jullie hier, leun achterover en raak ondersteboven.
De status van underdog zijn Wannes Cappelle en zijn discipels intussen al enige tijd ontgroeid, en sinds Belpopnummer 1-hit ‘Ploegsteert’ behoort Het Zesde Metaal definitief tot de kopgroep van de Belgische muziekscène. Het Zesde Metaal-recept is ondertussen geproefd en goedgekeurd: trefzekere verhalen en karakterschetsen uit de pen van Wannes Cappelle, gestut door een stevige fond van rasmuzikanten. Cappelles persoonlijke insteek plakt steevast aan de ribben, maar er blijft een plek voor een glimlach en de nodige dosis relativering.  

Met hun jongste worp ‘Skepsels’ (2019) bevestigen ze hun status als België’s meest intieme supergroep.  
Cappelle en co keren terug naar het theater, met hun ‘Skepsels’ onder de arm, aangevuld met vertrouwde klassiekers, in verrassende en nieuwe uitwerkingen. Mijmeringen over de plooien van het bestaan, en hoe het uiteindelijk toch wel in de juiste valt. 

Coronamaatregelen

Bij deze voorstelling is een Covid Safe Ticket verplicht. Tickethouders worden persoonlijk op de hoogte gebracht. Klik hier voor meer info over het Covid Safe Ticket

Toegang tot het concert kan enkel op  vertoon van het covid safe ticket en je identiteitsbewijs.