De Spil
Alexander Popelier

DE BEREN GIEREN

do 14 okt 2021 20:30 - 21:30
do 14 okt 2021
20:30 - 21:30
  • do 14 okt 2021
    20:30 - 21:30
    De Spil, Roeselare
    de komedie
    voorbij

Aan de frontline van de New Wave of Belgian Jazz: De Beren Gieren. 
Laat het hokjes denken maar aan anderen over, pianist Fulco Ottervanger (BeraadGeslagen, Fulco), drummer Simon Segers (Black Flower, MDC III) en bassist Lieven Van Pée (John Ghost) presenteren sinds 2009 de jazzsound van de toekomst. Met z’n hoekige grooves, pulserende bas en bevreemdende elektronica kan het trio op bijval rekenen in binnen- én verre buitenlanden.  

In september kwam het nieuwe full album ‘Less Is Endless’ uit op Sdban Records en werd een ode aan een universum dat wemelt van leven. ‘Less Is Endless’ ligt in het verlengde van het vorige album ‘Dug Out Skyscrapers’, maar voelt frisser en opgewekter. Het album werd geproduceerd door Dijf Sanders en Frederik Segers. Hun creatieve aanvulling bij het trio’s hechte samenspel zorgt voor een innovatief en tegelijk toegankelijk album.

De recensies doen alvast uitkijken naar hun live show:
“Opener ‘A funny discovery’ is een prima illustratie van hoe creatief dit Gentse pianotrio tewerk gaat: rockintro van bassist Lieven van Pee, lekkere drums van Simon Segers, de piano van Fulco Ottervanger die zowel sprankelt als donkere accenten legt. Aangevuld met effecten en electronica, want die bepalen mee het unieke groepsgeluid. Jazzwise heeft gelijk: De Beren Gieren is een van de beste pianotrio’s van Europa” **** De Standaard

“In ‘A Random Walk’, de 18 minuten lange afsluiter, worden zoveel puntjes verbonden tussen minimaal klassiek, krautrock en minimal techno dat ik na afloop twijfel: klik ik eerst Terry Riley, Neu! Of Ricardo Villalobo saan? De Beren Gieren hebben hun geheel eigen microwereld verklankt.” ***1/2 Humo

www.deberengieren.be

Coronamaatregelen


Bij deze voorstelling zijn er geen beperkingen (geen mondkapje en geen social distancing tijdens de voorstelling) Er is geen covid safe ticket nodig.

Fulco Ottervanger, Simon Segers, en Lieven Van Pée puzzelen met verbasterde safariritmes, space-agetierlantijntjes, minimalistische suspense, impressionistische melodieën, en harmonische soundscapes.”

**** Focus Knack