De Spil
Adriene Jenik

Hunters & Collectors

Lisbeth Gruwez / Voetvolk
za 27 mei 2023 20:00 - 21:15
za 27 mei 2023
20:00 - 21:15
  • za 27 mei 2023
    20:00 - 21:15
    De Spil, Roeselare
    schouwburg
  • inleiding om 19u15

Met ‘Hunters & Collectors’ viert Lisbeth Gruwez de kunst van het wandelen. Hoe kan het in beweging zijn, het letterlijk gaande blijven, een kracht zijn om te overleven? Zijn grenzen rekbaar, buigzaam? Kunnen we ze negeren, wegdenken?  

Wie zin heeft, wandelt mee op weg naar de scène*. Als groep banen zij de weg van de vrijheid. Ze bereiden samen met de performers het ritueel voor van de avond en leggen de weg af naar de plaats waar het op het einde van de dag zal gebeuren: de scène. Voetvolk doet haar naam meer dan ooit eer aan in een adembenemende dans voor zeven performers. 
De dans interageert met de bezwerende livemuziek van drie Belgische gitaristen. De performance bevrijdt van onder tot boven het hele lichaam – en daardoor de geest.  

*Praktische info over de wandelroute volgt.  Je zal ook de wandeling online kunnen volgen.
 

credits

Choreografie: Lisbeth Gruwez - Compositie, geluidsontwerp en live muziek: Maarten Van Cauwenberghe, Dag Taeldeman en Rodrigo Fuentealba Palavicino  - Performance: Lisbeth Gruwez, Nathalia Pieczuro, Kasper Vandenberghe en een gemengde cast van 4 andere dansers (TBC) - Dramaturgie: Bart Meuleman