De Spil
Tom Herbots

Hunters & Collectors

Lisbeth Gruwez / Voetvolk
za 27 mei 2023 20:00 - 21:15
za 27 mei 2023
20:00 - 21:15
  • za 27 mei 2023
    20:00 - 21:15
    De Spil, Roeselare
    schouwburg
  • inleiding om 19u15

Met Nomadics betreedt Voetvolk het rijk van het (innerlijk) landschap. Geen mythische plek, maar de wereld – hier en nu – zoals die zich aan en met ons ontvouwt. We wandelen; zetten de ene voet voor de andere. Samen ervaren we de meerstemmige impact van die eenvoudige beweging. Te voet banen we ons een weg door natuur en stad, door weer en wind, naar de plaats waar op het eind van de dag het allemaal gebeurt: de scene. Een adembenemend voetenspel voor acht performers, dat het lichaam – en daardoor ook de geest – van de grond af bevrijdt.

Maar eerst nodigen we het publiek uit om met ons mee te wandelen. Tijdens de creatie van Nomadics ondernemen we een tocht van en naar drieëntwintig culturele centra in Vlaanderen. Samen met de toeschouwers die met ons mee willen, trekken we naar de betreffende locatie, ons bewust van de ruimte, de tijd, elkaar en de omgeving.

credits

CHOREOGRAFIE Lisbeth Gruwez COMPOSITIE, GELUIDSONTWERP & LIVE MUZIEK Maarten Van Cauwenberghe PERFORMANCE Antoni Androulakis, Artemis Stavridis, Francesca Chiodi Latini, Lucie Domenach, Raoul Riva, Simon Arson, Tim Bogaerts, Valeria Saija DRAMATURGIE Bart Meuleman PRODUCTIE Voetvolk vzw COPRODUCTIE KVS – Royal Flemish Theatre, Kunstencentrum Vooruit, Julidans, Theater Freiburg, anderen TBC MET DE STEUN VAN NONA, de Vlaamse Gemeenschap, de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) & de Tax Shelter-maatregel van de Belgische overheid