De Spil

Poupehan

DE MANNSCHAFT
vr 2 jun 2023 20:00
vr 2 jun 2023
20:00
  • vr 2 jun 2023
    20:00
    De Spil, Roeselare
    schouwburg
  • geen inleiding

Een tragikomische voorstelling over vriendschap en liefde en de grenzen daarvan, gespeeld door rasacteurs Lucas Van den Eynde, Viv Van Dingenen, en ‘Thuis’-collega’s Ann Pira, Raf Jansen en Amara Reta.

Op de vooravond van de zwaarste sneeuwstorm van het decennium, komen drie koppels samen in een chalet in de Ardennen om er hun jaarlijkse weekendje-weg-van-alles door te brengen. Met het gebakkelei over wie welke kamer krijgt, de tot in den treurnis herhaalde wandeling met jeneverfles, het haardvuur met nat hout en het ophalen van dezelfde herinneringen.
Tot één van de vrienden, een life coach in opleiding, een voorstel heeft. Hij is ervan overtuigd dat veel koppels zouden scheiden als ze de gsm-berichten van hun partner zouden lezen. De vrienden besluiten om een spel te spelen. Een spel waarbij iedereen de telefoon op tafel legt en alle inkomende berichten en oproepen met de rest van de groep deelt…

credits

Regie en Tekst: Michai Geyzen en Stijn Van de Wiel - Cast: Lucas Van den Eynde, Viv Van Dingenen, Ann Pira, Raf Jansen en Laurence Roothooft - Producent: Het Laatste Bedrijf - Coproducent: De Mannschaft - Uitvoerend Producent: Karen Feys - Productieleider: Lara Vromann - Met dank aan: Studio Wattmann en Jeroen Demuynck

Deze voorstelling kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid en Gallop Tax Shelter.