De Spil

Dummies

Collectief dOFt
1ste + 2de + 3de + 4de leerjaar
ma 8 mei 2023 10:30 en 13:40
ma 8 mei 2023
10:30 en 13:40

Een toegankelijke en humoristische dansvoorstelling waarbij de dummies de klungeligheid van onze doe-het-zelf maatschappij laten zien. Ons sociaal leven zit vol ongeschreven regels. In de rij staan als je wacht, trakteren als je jarig bent, “gezondheid” zeggen als iemand niest… Het lijkt allemaal vanzelfsprekend.  


In ‘DUMMIES’ zien we drie individuen die deze regels niet kennen, maar wel terecht komen in situaties waar ze nuttig kunnen zijn. Enkel hun instinct rest nog. En dat zou wel eens voor grappige, maar pijnlijke situaties kunnen zorgen... Ze hebben evenveel kans om elkaar te begrijpen. Of botsen ze juist in hun onwetendheid? 


‘DUMMIES’ is relevant, herkenbaar en toont op een speelse manier de absurditeit van onze gewoontes. De bewegingstaal van de drie dummies is indrukwekkend door het snelle, acrobatische partnerwerk en de fysieke risico's. Ze geven ons een aparte kijk op wat wij als ‘normaal’ beschouwen.  

ma 8 mei 10u30: 1ste + 2de leerjaar

ma 8 mei 13u40: 3de + 4de leerjaar

credits

Concept & choreografie: Piet Van Dycke – Dans & spel: Julia Van Rooijen, Georgiea Begbie, Piet Van Dycke – Eindregie & muziek: Jonas Vermeulen – Scenografie: Menno Boerdam – Dramaturgisch advies: Marie Peeters – Techniek: Daan Tytat, Maarten Brants, Anton Spiessens - Productie: Collectief doFt – Coproductie: HET LAB Hasselt, Stad Leuven