De Spil

Dionysos now!

Adriano 1
vr 9 sep 2022 20:00 - 22:00
vr 9 sep 2022
20:00 - 22:00
  • vr 9 sep 2022
    20:00 - 22:00
    op locatie, Roeselare
    Augustijnenkerk (Klein Seminarie) Zuidstraat 27, Roeselare
    voorbij

Kathedralen uit klanken neerzetten, dat is de ambitieuze doelstelling van het muziekensemble Dionysos Now!. Dit keer realiseren ze deze, onder leiding van oprichter en bezieler Tore Tom Denys, met een ode aan de muziek van de Roeselaarse componist Adriaan Willaert (1490-1562). Als kapelmeester aan de basiliek van San Marco in Venetië, behoorde hij toen tot de meest toonaangevende musici in Europa. Zijn bruisende en energieke muziek straalt vandaag meer dan ooit. Het ensemble brengt onder andere zijn mis ‘Missa Mittit ad Virginem’.

Na het concert wordt de tweejaarlijkse Adriaan Willaert Award uitgereikt.

Met Dionysos Now! wil ik aantonen dat de vocale polyfonie uit de renaissance totaal spannende muziek is, die het verdient door een breder publiek te worden beleefd.” Tore Tom Denys.

 

credits

Countertenor: Filip Dámec - Tenoren: Bernd Oliver Fröhlich, Jan Petryka, Tore Tom Denys en Julian Podger - Bassen: Tim Scott Whiteley en Joachim Höchbauer Concert in het kader van de Adriaan Willaert Award. Een samenwerking tussen Stad Roeselare, de Adriaan Willaert Stichting en De Spil.