De Spil

Klein Epos

FroeFroe
1ste + 2de secundair
ma 24 okt 2022 13:40
ma 24 okt 2022
13:40
 • ma 24 okt 2022
  13:40
  1ste + 2de secundair
  De Spil, Roeselare
  schouwburg
  schoolvoorstelling
 • max: 250 toeschouwers

Ik zal u iets vertellen.  
Iets beters dan wat ze u op school wijsmaken. 
Het heeft veel van een sprookje, mijn verhaal, 
maar toch is het werkelijk zo gebeurd. 
Zodra ge het niet meer gelooft, 
moet ge niet verder luisteren. 
Want dan is dit verhaal niet voor u. 

In een tijd waarin de uitzondering zonderling is, kan de lat voor jongeren niet hoog genoeg liggen. Hoe moeten jonge mensen zich verhouden tot onze prestatiegerichte wereld? 

In een avontuurlijke zoektocht botst een jongere op een nest gemuteerde insecten. Je wordt meegezogen in een ontdekkingstrip vol slijm, harige buitenbeentjes, bloedstollende zuigsnuiten. Krimp met ons mee tot op je laatste larvehuid. 

Klinkt dat bekend? Dat kan! ‘Klein Epos’ vond inspiratie in legendarische kinder-queestes als ‘De kleine Johannes’, ‘Erik of het klein insectenboek’, ‘Die unendliche Geschichte’ en zelfs in Kafka’s ‘Die Verwandlung’.  
Over groeipijnen en het herkenbaar gevecht met een wereld vol oordelen en verwachtingen. Een multi-instrumentalist en vier spelers sleuren je mee in een donker humoristische en monumentale trip.  

credits

Concept, tekst en regie: Dries De Win - Livemuziek: Dijf Sanders - Spel: Aïcha Cissé, Anastassya Savitsky, Soufiane Chilah, Stan Martens - Poppen en kostuums: Margerita Sanders en FroeFroe-atelier - Lichtontwerp: Lies Van Loock - Geluid: Jo Heijens - Een Theater FroeFroe productie met de steun van de Vlaamse Gemeenschap en Tax Shelter van de Belgische federale overheid.