De Spil
Fran Van Gysegem

Solo

Vervloet & De Studio
1ste + 2de secundair
do 1 dec 2022 13:40
do 1 dec 2022
13:40
 • do 1 dec 2022
  13:40
  1ste + 2de secundair
  De Spil, Roeselare
  schouwburg
  schoolvoorstelling
 • max: 200 toeschouwers

Peter Pan op speed over het zoeken naar de eigen identiteit met de inzet van de superpowers van de speelplaats. 

Wat wil jij later worden als je groot bent? Brandweerman? Voetballer? Tiktokker? Boekhoudkundig medewerker? Mama of papa? Goochelaar? Influencer? Of toch nog steeds piloot? Op de speelplaats kan alles. Kinderen remmen hun verbeelding niet en bepalen zelf de spelregels. “Jij bent de roze Power Ranger en ik de appelblauwzeegroene. Die bestaan toch niet? Nu wel.” 

Robbert Vervloet neemt je mee in zijn hyperfantastische wereld, waarin een personage grip probeert te krijgen op wie hij is - of althans denkt dat hij moet zijn. Hij probeert verschillende dingen uit: een dirigent, een breakdancer, een businessman, een dokter en patiënt tegelijkertijd, … In al zijn kinderlijke fantasie mislukken de dingen al eens grandioos, maar wordt het onmogelijke ook mogelijk. 

In de gekende, gebricoleerde stijl van ‘Terminator Too’ (denk kartonnen racewagens, Batmanpak uit cornflakesdozen en Decathlon-dino’s) zien we een zoektocht die pendelt tussen realiteit en fantasie.  

credits

Concept en spel: Robbert Vervloet  - Techniek/uitvinder: Tim Oelbrandt  - Eindregie: Randi De Vlieghe  - Bewegingscoach: Anastassya Savitsky  - Coach: Mokhallad Rasem – Muziek: Linde Carrijn – Kostuums: Marie Dries