De Spil

Melissa, nee Aischa of nee toch Melissa

De Mannschaft
3de + 4de + 5de + 6de secundair
ma 23 jan 2023 10:00 en 13:40
ma 23 jan 2023
10:00 en 13:40

Melissa, of nee, Aïsha, of nee, toch Melissa, is iemand die twijfelt over alles, maar vooral over zichzelf. Ze heeft geen idee wie ze is en wat ze met haar leven aan moet. Compleet de weg kwijt, verdwaald, van’t padje af. 
Melissa, enfin, Aïsha liegt heel haar leven bijeen. Niets is er echt aan. Of wel? Want wat is echt? Wat is de waarheid? Wie bepaalt de waarheid? Hoe weten we dat zeker? En is de waarheid van Melissa dezelfde als de waarheid van Aïcha? 


Na de succesproducties ‘LIV’, ‘DETHLEFF’ en ‘JOHN&JANE’ onderzoekt het populaire De Mannschaft de maakbaarheid van de waarheid. Hoe ieder zijn eigen versie heeft van de werkelijkheid. Over de waarheid niet willen of kunnen zien. Over twijfel of beter het gebrek aan te mogen twijfelen. Over geloven in iets ook al is het misschien niet helemaal waar. 
Opnieuw met hetzelfde concept: een lekker stevig thema gebracht met veel humor en een taal die er boenk op is voor jongeren. 

ma 23 jan 10u: 3de + 4de secundair

ma 23 jan 13u40: 5de + 6de secundair

credits

Concept, tekst en regie: Stijn Van de Wiel en Michai Geyzen - Spel: Silke Thorrez en Felix Meyer - Muziek: Gode Kempen - Dramaturgie: Bram Verschueren - Scenografie (decor, kostuum en lichtontwerp): Saskia Louwaard en Katrijn Baeten - Techniek: Rens Planckaert, Iben Stalpaert, Freek Pieters en Steven Brys - Beeld: ChawChaw (Charlotte Wouters) - Co-productie: Het Laatste Bedrijf/Gallop


met dank aan CC ’t Schaliken in Herentals; Stad Turnhout, Laika/Matterhorn (Antwerpen), HETGEVOLG (Turnhout)
Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid