De Spil
Clara Hermans

The Happy Few

Bronks
4de + 5de secundair
ma 27 mrt 2023 10:00 en 13:40
ma 27 mrt 2023
10:00 en 13:40

Are they fake news or are they the new fakes? Een wervelende voorstelling als een videoclip over wie we zijn en zouden willen zijn. 

Iedereen lijkt vandaag de dag politicus, academicus, consument, producent, activist, nihilist, kapitalist, terrorist, racist, journalist, idealist. En dat allemaal tezelfdertijd. 
 
In ‘The happy few’ gebruiken vijf acteurs alles wat ze voor handen hebben om hun eigen transformatie tot een ultiem offer te boetseren. Voor de mensheid, voor de volgende generaties en voor zij die de luxe niet hebben om te kiezen tussen de rauwe werkelijkheid en een instagramsprookje. Zullen hun nobele intenties verder reiken dan de theaterzaal of blijft het bij een verwoede poging?  
Zijn het stand-upcomedians? Martelaren? Snobistische wannabees? 
Zijn het bovenmenselijke dansvirtuozen of raaskallende pamflettisten die je een geweten willen schoppen tot je bang in een hoekje wegkruipt? En maakt het allemaal iets uit? 

ma 27 maa 10u: 4de secundair

ma 27 maa 13u40: 5de secundair

OPGEPAST, DEZE VOORSTELLING DUURT 95 MNUTEN!

Lesmap

 

credits

Choreografie en regie: Randi De Vlieghe – Spel: Laurence Roothooft, Gaspard Rozenwajn, Jotka Bauwens, Arne Luiting en Adnane Lamarti – Muziek: Michiel De Malsche – Kostuum: Valerie Le Roy – Decor:  Jan de Brabander en Tom de With – Productie: BRONKS in coproductie met Perpodium – Met de steun van taxshelter van de Belgische Federale Overheid