De Spil
Sara De Graeve

Quinnie & Quinn

Dimitri Leue, Inge Paulussen & Jonas Leemans
5de + 6de leerjaar
ma 30 jan 2023 13:40 - 14:40
ma 30 jan 2023
13:40 - 14:40
  • ma 30 jan 2023
    13:40 - 14:40
    5de + 6de leerjaar
    De Spil, Roeselare
    schouwburg

Dimitri Leue schreef het verhaal van een reis die Quinnie en Quinn ondernemen op zoek naar een plek waar hun wensen in vervulling kunnen gaan. Samen met Jonas Leemans en Inge Paulussen speelt Dimitri deze tocht. 
Het is een reis weg van de tiran, op zoek naar vrijheid. Langs verlaten steden, watervallen en ontploffende paddenstoelen. Elke keer komt er in het verhaal een nieuw obstakel. Als ze dit willen, moeten ze samen werken! 


“Hier is zo een massa. Een echte mensenzee. En ik kom zo uit de lucht gevlogen. Want ik kan dat: vliegen. En ik land boven op een soort tempel, een piramide. Rook, licht en magie. En als ik spreek, moet iedereen luisteren. Wil ik ben de baas. Ik draag natuurlijk gouden kleren. Vol diamanten en een kroon van vlinders. Of nee, glimwormen. Ik spreek alle talen van de wereld. Het is te zeggen. Ik spreek er maar één. Maar iedereen kan mij verstaan. Wacht. Over die kroon: overdag is ze gemaakt van vlinders en 's nachts van glimwormen. Dat is beter.” 


Een speelse ode aan de vrijheid.  

dé kers op de taart

interactieve inleiding in de klas.

meer info of inschrijven: mail naar

margriet.huyghe@despil.be 

 

Lesmap

credits

Tekst: Dimitri Leue - Spel: Jonas Leemans, Dimitri Leue, Inge Paulussen - Kostuums uitvoering en ontwerp: Eva De Mul en Katinka Heremans - Lichtconcept en techniek: Stef Appelen - Muziek: Antoon Offeciers - Productie: Leue 

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid via Flanders Tax Shelter. Met heel veel steun van Cc Binder Puurs.