De Spil

De anderen

Cie Anton Lachky
1ste + 2de + 3de + 4de leerjaar
ma 12 jun 2023 13:40 - 14:40
ma 12 jun 2023
13:40 - 14:40
 • ma 12 jun 2023
  13:40 - 14:40
  1ste + 2de + 3de + 4de leerjaar
  De Spil, Roeselare
  schouwburg
  schoolvoorstelling
 • max: 250 toeschouwers

Er waren eens vier vrienden: Dunya, Nino, Evelyne en Lewis. Zij wonen met hun viertjes alleen op een heel klein land. En dat land is helemaal plat, zonder bomen, zonder dieren, zonder enig ander leven en met een bodem van plastiek. Zullen ze door de verboden afsluiting durven dringen en uit deze wereld kunnen ontsnappen? 

'De Anderen' vertelt het verhaal van vier mensen die vastzitten in een vreemdsoortige wereld zonder andere levende wezens. Al dansend, elke dag opnieuw, uiten ze hun verlangen om op zoek te gaan naar het onbekende, naar een mooie wereld vol natuur en leven. Uiteindelijk ontsnappen ze… door elke dag te dansen, in een ritmische stroom van beweging, op heerlijke klassieke muziek. 

Een wervelende gedanste ode aan onze mooie planeet. 

dé kers op de taart

interactieve inleiding in de klas.

meer info of inschrijven:

mail naar margriet.huyghe@despil.be 

Anton Lachky werd genomineerd voor "Beste choreograaf" in Zagreb voor "Kids in a play" 2012, bekroond tot "Beste choreograaf" bij de Griman Awards in Reykjavik (IS) voor "Een perfecte dag om te dromen" in 2013 en voor "Fortuneville" in 2018. “Cartoon” kreeg in 2017 de prijs van de minister van Cultuur van Wallonië.

credits

Choreografie: Anton Lachky – Tekst: Eléonore Valère-Lachky – Dans: Evelyne de Weerdt, Dunya Narli, Nino Patuano, Lewis Cooke – Stem: Kim Ceysens 

Productie Anton Lachky Company - Coproductie Mars/Mons arts de la scène, Charleroi danse/Centre Chorégraphique de la fédération Wallonie-Bruxelles, Centre Culturel de Verviers, Pierre de Lune Centre Scénique Jeunes Publics de Bruxelles, Le Centre Culturel du Brabant Wallon. 

Met de steun van La Fédération Wallonie Bruxelles en de Nationale Loterij.