De Spil
Alexander Daems

Alone with Everybody

Anke Jochems
5de +6de secundair
ma 3 okt 2022 en di 4 okt 2022
ma 3 okt 2022
en
di 4 okt 2022

Anke Jochems kan Michaël Pas alvast tot haar fans rekenen: “Ik vind het een dappere, sterke en tegelijkertijd ontroerende voorstelling.” 
 
En dat is het ook. Het verhaal start op een ochtend. Zo’n ochtend waarop je je miserabel voelt en je net dan het meest eenzame gedicht ter wereld tegenkomt: ‘Alone with Everybody’ van Charles Bukowski. 
 
Anke besluit dat het genoeg geweest is. Vastberaden om een antwoord te vinden op de meest gestelde vraag in het universum trekt ze haar schoenen en jas aan, gaat de straat op en stelt iedereen dezelfde vraag: “Wat is liefde?” 
 
Een straatartiest, een comedian, een oude man, een priester, een prostituee, haar eigen moeder en ten slotte Bukowski zelf.  
 
Met de nodige humor weet ze iedereen op haar hand te krijgen. Een muzikale, wervelende en ontroerende zoektocht van een klein individu, naar het grootste wat er is. 
 
Anke Jochems baseerde zich voor deze toegankelijke, muzikale vertelling op het leven en werk van schrijver en dichter Charles Bukowksi. 

credits

Tekst, spel en muziek: Anke Jochems - Coaching: Suzanne Grotenhuis - Techniek: Jonas Franquet - Met dank aan Luca Drama, Suzanne Grotenhuis