De Spil

In de kronkels van mijn geest

Guido Belcanto
wo 8 mrt 2023 20:00 - 21:30
wo 8 mrt 2023
20:00 - 21:30
  • wo 8 mrt 2023
    20:00 - 21:30
    De Spil, Roeselare
    schouwburg

Vlaanderens fijnbesnaardste troubadour Guido Belcanto bezingt de liefde, het leven en hoe het te leiden, met snik in z’n stem, gewapend met tremolo, mineurakkoorden en sexappeal.
Van anonieme straatzanger, bezield door het Heilige Vuur van de Muziek, tot boegbeeld van het Vlaamse lied: Guido Belcanto is een muzikaal ijkpunt in Vlaanderen. Na een roemrijke carrière van 38 jaar, 16 platen en 300 liederen stond Belcanto anno 2019 op het hoogtepunt van zijn carrière… tot het land op slot ging. 

Een half jaar lang verbleef de bard in gedwongen ballingschap, diep in de Franse Pyreneeën, waar zijn immer creatieve geest opnieuw vleugels kreeg. Met zijn jongste album ‘In de kronkels van mijn geest’ horen en zien we Guido Belcanto (ondersteund door zijn band Het Broederschap) zoals we hem kennen: als grootmeester van het levenslied, de minnestreel der gebroken harten die de onvolmaaktheid van het leven en de liefde bezingt met groot mededogen en verzachtende en troostende humor.

credits

Met: Guido Belcanto - Lieven Demaesschalck, gitaar, accordeon, piano - Geert Hellings, gitaar, banjo, lapsteel - Andries Boone, viool, mandoline - Nicolas Rombouts, bas