De Spil
Alexander D'Hiet

voorprogramma ROSA BUTSI

Douglas Firs
do 16 dec 2021 20:00 - 22:05
do 16 dec 2021
20:00 - 22:05
  • do 16 dec 2021
    20:00 - 22:05
    De Spil, Roeselare
    schouwburg
    voorbij

 albumvoorstelling ‘Heart of a  Mother’

*****Humo / ****De Standaard / ****Dansende Beren

Dit concert gaat door zoals voorzien. (update 7/12)


Vorig jaar was een emotionele rollercoaster voor Gertjan Van Hellemont aka Douglas Firs. Het begon allemaal in één absurde week, waarin een dokter hem het heuglijke nieuws meedeelde dat hij vader zou worden, maar een andere dokter het vreselijke nieuws dat zijn moeder ongeneeslijk ziek was en nog hooguit een paar weken te leven had. Ongeveer een maand na zijn moeder stierf ook Gertjans grootmoeder, aan de gevolgen van Covid-19.  

Heen en weer geslingerd tussen verdriet aan de ene kant en blijdschap en opwinding aan de andere, trok Gertjan naar zijn zolderstudio en begon te schrijven aan wat ‘Heart of a Mother’ zou worden, het nieuwe Douglas Firs album dat in augustus ‘21 verschijnt. 
Veel van wat je hoort op de plaat zijn die eerste opnames. Gertjan die zingt, gitaar speelt en daar dan samen met zijn vaste muzikanten laagjes aan heeft toegevoegd. Voor de eerste keer werd alles op een Douglas Firs-plaat thuis opgenomen. Cruciaal om de songs zo puur en eerlijk mogelijk te houden. 
Net zoals bij voorganger ‘Hinges of Luck’ (2017) deed Kevin Ratterman (Strand of Oaks, Ray LaMontagne, My Morning Jacket) de mix in Louisville, Kentucky. 

www.douglasfirs.be

voorprogramma: ROSA BUTSI 


Rosa Butsi, hiervoor Roos Denayer, is Soundtrack winnares 2020 en artist in residence in Het Depot. Met haar warme stem en gitaar zorgt ze voor een oorstrelende mix van jazz en singer-songwriter..