De Spil
Elsa Van Dijk

Stille Nacht

Max Last
UITGESTELD
za 18 dec 2021 - ma 20 dec 2021
za 18 dec 2021
-
ma 20 dec 2021

Tot onze spijt wordt de voorstelling ‘Stille Nacht’ van Max Last uitgesteld naar volgend seizoen. 

De opschorting van de repetities voor verenigingen tot 19 december maakt het onmogelijk  voor de Koninklijke Harmonie Hooglede-Gits om zich klaar te stomen voor de voorstelling.

De harmonie speelt een heel belangrijke rol in de voorstelling, dus zien we geen andere optie dan het kerstpel even op te bergen tot volgend seizoen. Zodra er een nieuwe datum is, wordt deze ook aangekondigd.

Tickethouders worden persoonlijk op de hoogte gebracht over de terugbetaling van de tickets.
“De reden dat mensen zo graag achter de geheimen van anderen komen is, dat het de aandacht van hun eigen geheimen afhoudt”


Een tragikomische voorstelling over de grote verhalen van kleine mensen die de donkere schaduw zijn van het o zo gezellige kerstverhaal.

In een klein dorp, waar iedereen elkaar kent en alles over iedereen denkt te weten, repeteert de fanfare voor het jaarlijks kerstspel. Maar de repetitie loopt algauw uit de hand. François is te laat, Irma is jarig en wil trakteren, Margje zou voor het eten zorgen maar komt net uit het ziekenhuis en de oogst is mislukt.

Wanneer Marie, Arno’s vrouw waar niemand het bestaan van afwist, opduikt is het hek van de dam. Irma aast al lang op de rol van de maagd Maria en Arno wil maar al te graag kindeke Jezus spelen. Dat laat Marie niet zomaar gebeuren.

 

podcast

 

Een kerstverhaal met live muziek van de plaatselijke fanfares

credits

tekst: Elsa Van Dijk - muziek: Jelle Vansieleghem - spel: o.a. Laurian Callebaut, Esther de Koning, Koen Monserez, Elsa Van Dijk en Jonas Van Thielen - dramaturgie: Stefanie Lambrechts