De Spil

een opwaarts stadsfestival

STROOM
zo 18 sep 2022 13:00 - 19:00
zo 18 sep 2022
13:00 - 19:00
  • zo 18 sep 2022
    13:00 - 19:00
    doorlopend tot 19:00
    op locatie, Roeselare
    stroom in het stadscentrum: klein seminarie + grote markt + polenplein + noordhof

festival - klankenparcours - acrobatie - straattheater - mobiele acts - kids

Net zoals het weer stromen we mee en passen het programma aan waar nodig. Hou de site goed in de gaten voor eventuele wijzigingen.

Op 18 september hebben we een gloednieuw stadsfestival. 

VOLLEDIG PROGRAMMA

'Stroom' laat straten en pleinen volstromen met voorstellingen, mobiele acts, straattheater en acrobatie. We toveren parken om in een bricolage-eiland voor kinderen en laten het Klein Seminarie klinken zoals het nooit klinkt.

Kinderen kunnen zich volledig laten gaan in het bricoleerpark Park Katrol waar ze mee timmeren en zagen aan de allerkromste ideeën. Of ze transformeren in het fabriekje van Ultima Thule tot een kuiken, washandje of nog iets gekkers. Ze ontdekken dat ze zelf muziek kunnen maken met hun schaduw, fietsen op een reuzenorgel of zorgen voor wat Schervengeluk.

Elders worden de fietskettingen en kuiten gesmeed voor een heus Velodroom-spektakel en tarten de acrobaten van Collectif Malunés de zwaartekracht.
Verdwaal in het klankenparcours en verwonder je over de miniatuurwereld in de Dromoscopen, kijk je ogen uit naar metersgrote instrumenten die je zelf kan spelen, ga naar huis met een droom van de Dromenspinster en nog zo veel meer.

En misschien zie je wel eenhoorn, bijzondere betoverde bloem, draak-met-glijbaan, wonderlijke knikkerbaan of andere vreemde snuiters door de straten wandelen.

Tegen de stroom in, opwaarts in de stad!

 

STROOM is een onderdeel van de Rodenbachfeesten in het Stadscentrum van Roeselare. Naast STROOM kan je die dag ook in het Noordhof naar de Tuin der Lusten, kan je een straatkunstroute ontdekken en kan je op het Stationsplein terecht voor activiteiten van de autovrije zondag.

in het kader van de Rodenbachfeesten Stad Roeselare en autovrije zondag.
Bekijk hier de folder met het programma van de Rodenbachfeesten waarin De Spil 'Stroom' en 'de Tuin der Lusten' presenteert.