De Spil

een opwaarts stadsfestival

STROOM
zo 18 sep 2022 13:00 - 19:00
zo 18 sep 2022
13:00 - 19:00
 • zo 18 sep 2022
  13:00 - 19:00
  doorlopend tot 19:00
  op locatie, Roeselare
  klein seminarie + grote markt + polenplein
  gratis
 • verschillende locaties in de stad

festival - klankenparcours - acrobatie - straattheater - mobiele acts - kids

Op 18 september lanceren we een gloednieuw stadsfestival. ‘Stroom’ laat straten en pleinen volstromen met voorstellingen, mobiele acts, straattheater en acrobatie. We toveren parken om in een groot bricolage-eiland voor kinderen en laten het Klein Seminarie klinken zoals het nooit klonk.

Kinderen kunnen zich volledig laten gaan in het bricoleerpark Park Katrol waar ze mee timmeren en zagen aan de allerkromste ideeën. Of ze transformeren in het fabriekje van Ultima Thule tot een kuiken, washandje of nog iets gekkers. Ze ontdekken dat ze zelf muziek kunnen maken met hun schaduw, fietsen op een reuzenorgel of zorgen voor wat Schervengeluk.

Elders worden de fietskettingen en kuiten gesmeerd voor een heus Velodroom-spektakel en tarten de acrobaten van Collectif Malunés de zwaartekracht.
Verdwaal in het klankenparcours en ontdek een bijzonder orkest van schoenen in een kapel, ga zitten op de Chaises Sonoré’s, verwonder je over de miniatuurwereld in de Dromoscopen, kijk je ogen uit naar metersgrote instrumenten die je zelf kan bespelen, ga naar huis met een droom van de Dromenspinster en nog zo veel meer.

En misschien zie je wel een eenhoorn, bijzondere betoverde bloem, draak-met-glijbaan, wonderlijke knikkerbaan of andere vreemde snuiters door de straten wandelen.

Het volledige programma is vanaf juli hier te vinden!

Tegen de stroom in, opwaarts in de stad!

in het kader van de Rodenbachfeesten Stad Roeselare en autovrije zondag