De Spil
Rob Walbers

Mysterium

Jef Neve
zo 19 dec 2021 17:30 en 20:00
zo 19 dec 2021
17:30 en 20:00

Dit concert gaat door. Jef Neve speelt twee concerten om zo het maximum publieksaantal niet te overschrijden. 

Componist/pianist Jef Neve stond al in vele gedaanten op het Spil-podium: in trio, met band, samen met Gabriel Rios ... Deze keer stelt Neve zijn jongste album ‘Mysterium’ (2020) voor.  
In tijden waar alle data direct beschikbaar zijn, zoekt Neve het mysterie op, de kinderlijke naïviteit van het nog-niet-begrijpen. Deze zoektocht naar de kracht van waarachtigheid vormt de kern van ‘Mysterium’. Met razendknap gearrangeerde composities, die imposant en emotievol klinken, verkent zijn elegant pianospel de jazz in al zijn facetten.  

De instrumentatie is geïnspireerd door de massieve klank van drie tenorsaxen, aangevuld met trompet, bastrombone, contrabas en de vertrouwde klank van Neves piano. In dezelfde bezetting komt de crème de la crème van de Europese jazz- en klassieke muziekwereld het album nu voorstellen. 

Jazz’Halo over ‘Mysterium’ live:  
“Een beklijvend concert dat terecht beloond werd met een staande ovatie. Jef Neve bewijst telkens opnieuw hoe veelzijdig en inventief hij is, ook met toonaangevende jazz in vindingrijke, gelaagde composities en sublieme arrangementen, ruimte voor ragfijne soli en knappe interactie, echt wereldklasse.” 
 
 “Op Mysterium komen alle aspecten van Neves universum mooi samen in een mix van jazz, klassiek en een snuifje pop. (…) Zijn beste plaat tot nog toe.” **** De Standaard   

Filip Mautermans

credits

met: Jef Neve (piano), Jasper Høiby (contrabas - DK), Teus Nobel (trompet - NL), Nicolas Kummert (tenorsax), Bruno Van der Haegen (tenorsax), Andy Dhondt (tenorsax) en Pieter Kindt (bastrombone) 

www.jefneve.com