De Spil
Anke Reling

Première luister-app WILDING

Storytelling-avond ‘Verdwaalverhalen’
za 2 jul 2022 20:30 - 22:30
za 2 jul 2022
20:30 - 22:30
  • za 2 jul 2022
    20:30 - 22:30
    op locatie, Roeselare
    bergmolenbos
  • Babilliestraat - Roeselare

Als trotse coproducent stelt De Spil de interactieve luister-app WILDING aan je voor. Tijdens de storytelling-avond draait alles om de kunst van het verdwalen. Vertellers delen met ons hun ‘verdwaalverhaal’. Het verhalencollectief Relaas (www.relaas.be) coachte de vertellers, praat de avond aan elkaar en neemt de verhalen op zodat iedereen ze achteraf kan beluisteren in de app.

19:00-20:30: Beleef als allereerste de luister-app WILDING 


Deze ervaring in 360° audio dompelt je onder in een ver en mysterieus verleden, toen mythologie nog deel uitmaakte van het dagelijks leven. Je hoort mythische natuurwezens uit oude verhalen weer tot leven komen, en mensen getuigen over hun ontmoetingen met waterduivels en ‘witte vrouwen’.

Info: www.despil.be/wilding

(tip: vergeet je oortjes niet, zorg dat je telefoon volledig opgeladen is, goeie wandelschoenen zijn handig)

20:30-22:00; storytelling-avond


In een live interview deelt Catherine Ongenae, maakster en bezielster van de luister-app, kort interessante weetjes over WILDING.

Enkele vertellers nemen je mee in hun verdwaalverhaal.

Harmonicaspeler Steven De bruyn weeft de avond muzikaal aan elkaar. Steven is de componist-muzikant van de muziek en soundscape die je hoort als je op pad bent met de WILDING-app.

Praktisch


-Start van de luister-app WILDING: parking Babiliestraat, Roeselare: Bergmolenbos

-Storytelling-avond in de open vlakte (weide) niet ver van parking Babiliestraat / googlemaps

-Er is geen plaats voor auto’s op de parking Babiliestraat bij het Bergmolenbos. Daar voorzien we een fietsparking. Als je kan, kom met de fiets.

-Kan je niet met de fiets komen, parkeer dan je wagen in de Oude Zilverbergstraat in Roeselare (parallel met de Rijksweg). Langs de Oude Zilverbergstraat zie je een grote vlag staan van De Spil – sla daar het bospad in en wandel 15 minuten (vlotte stapper) à 20 minuten (rustige stapper). Ideaal om alvast in de sfeer van de avond te komen. (Zie kaartje)

Tip: Zorg dat je telefoon volledig opgeladen is. De luister-app neemt misschien wel enkele streepjes van je batterij weg, en als je tot na zonsondergang blijft (22.05 uur) dan kan het lampje op je telefoon ook van pas komen.

 

 

14+

bereikbaarheid

-Parking Bergmolenbos, Babiliestraat is voor de gelegenheid een fietsparking. We raden aan om zo veel als mogelijk met de fiets te komen. 

-Kom je toch met de wagen, kun je het best parkeren in de Oude Zilverbergstraat. Sla dan het bospad in waar je de vlag van De Spil ziet wapperen. (zie plan) Dan is het ca 15 à 20 min stappen door het Bergmolenbos naar de parking Babiliestraat (start luister-app) of het hooiland/open vlakte (storytelling-avond). Klik hier voor het plannetje.


-Vertrek op tijd, er is die dag een paarden evenement in de buurt, het kan druk zijn in de buurt van de Oude Zilverbergstraat, hou daar best rekening mee.