De Spil

Tirade#5

Stijn Meuris
UITGESTELD / nieuwe datum
ma 31 jan 2022 20:30 - 22:00
ma 31 jan 2022
20:30 - 22:00
  • ma 31 jan 2022
    20:30 - 22:00
    De Spil, Roeselare
    de komedie
    voorbij

“Goedgevulde en opvallend vrolijke show die geen minuut verveelde”

**** De Standaard 

(update 12/1/22) De voorstelling van donderdag 13/1 wordt uitgesteld wegens ziekte. Alle tickethouders worden vandaag nog persoonlijk op de hoogte gebracht.
De nieuwe datum is maandag 31/1/22.Na drie geslaagde voorstellingen, een eindejaarsuitzending op Canvas en een geschrapte editie omwille van corona, brengt Stijn Meuris de vijfde editie van 'Tirade'. Op eenvoudig verzoek, maar ook omdat de politieke en maatschappelijke actualiteit ook vorig jaar weer van geen ophouden wist - en Meuris ook niet.

Alhoewel. Alles stond stil, maar het leven ging door. Dat van Stijn Meuris stond 6 volle minuten stil - een medisch akkefietje vlak voor kerstmis. Alsof het zo had moeten zijn. Hoe raar was dat. In 'De Stilstand'. kijkt Meuris terug op twee hoogst uitzonderlijke jaren. Jaren die hem jaren van zijn leven gekost hebben - en ei zo na het leven zelf.

Dat er gelachen kan worden is een feit. Wie er tijdens één van de vorige edities bij was, heeft net als ons Meuris leren kennen als een flamboyant spreker, met een grote muil en een klein hartje. Zijn tirades blinken uit in spitante verbaliteit, onverwachte wendingen en grappige anekdotes.

Toch is 'Tirade#5, De Stilstand' geen stand-up comedy as you know it. Geen vrijblijvende moppentapperij en geen gratuite aaneenschakeling van dijenkletsers. Wel een wervelende conférence waarin Stijn het publiek én zichzelf een spiegel voorhoudt.

Jan Huysentruyt

Relevant, raak en broodnodig. Want vanuit stilstand kan je weer verder.