De Spil
Stephan Vanfleteren

Maatwerk concert

STIKSTOF
support Low G
wo 9 nov 2022 20:00 - 22:15
wo 9 nov 2022
20:00 - 22:15
  • wo 9 nov 2022
    20:00 - 22:15
    Trax, Roeselare
    concertzaal - Traxweg 1- Roeselare

voorverkoop online mogelijk tot 9/11 19u
beperkt aantal kaarten nog aan de deur te koop.

timing: 
19:30 deuren
20:00 Low G - voorprogramma
21:00 Stikstof

DJ SNS draait plaatjes voor- en achteraf


Met STIKSTOF brengen Zwangere Guy, Jazz, Astrofisiks en Deejay Vega hun BXL naar RSL. 
Sinds 2010 geven ze een gezicht aan de Brusselse hip hop-scène met raps die een vergrootglas zijn voor hun leven, hun generatie en hun stad.  

Na drie platen in eigen beheer zetten ze in 2021 een volgende stap. Ze brengen ‘Familie Boven Alles’ uit bij het label Top Notch/Universal. Dit album ademt uit al zijn poriën nog steeds de g(r)ootstad: rauw, onaf, grimmig maar evenzeer tongue-in-cheek, sardonisch en met een charmante hang naar surrealisme. In juni 2022 al volgt ‘Moeras’ en opnieuw nemen de Brusselaars geen blad voor de mond. Eerlijke verhalen van de straat met een loeiharde beat en gruwelijk veel flair.  

STIKSTOF staat duidelijk op scherp dezer dagen. Dat bewezen ze op meerdere festivals deze zomer (zo deelde Humo ***** uit voor hun show op Couleur Café) en dat zal op dit Maatwerk concert in TRAX niet anders zijn. 
 
Stikstof op facebook

voorprogramma Low G

"In 2017 maakte Low G zijn introductie in de scene. Hoewel hij vooral begon als freestyle- en battle-MC  (Bestn vant Westn, EOW, Red Bull,...) bracht hij al vrij snel een eerste EP. Daarna sloeg hij de handen in elkaar met Chillow. Ook met hem bracht hij twee projecten uit die kenmerkend waren door de lage BPM's en zware ondertoon. 

Ondertussen bracht hij reeds 4 tapes uit en is zijn eerste langspeelplaat in de maak. Low G omschrijft zijn muziek als donkere, harde, classicshit waarbij de focus op de inhoud ligt."

 

Maatwerk het label van De Spil & Pelzen voor clubconcerten te Roeselare, met de TRAX Zaal als uitvalsbasis. De programmatie is open minded én met de blik vooruit. Maatwerk presenteert te ontdekken artiesten binnen indie, hiphop, rock, jazz, world… 

meer over Maatwerk