De Spil

Rosa

Tg Vagevuur
ANNULATIE
zo 16 jan 2022 15:00 - 16:15
zo 16 jan 2022
15:00 - 16:15
  • zo 16 jan 2022
    15:00 - 16:15
    De Spil, Roeselare
    schouwburg
    geannuleerd

Deze voorstelling gaat jammergenoeg niet door. (update 22/12). Tickethouders worden persoonlijk op de hoogte gebracht.

Het is 1919. De Grote Oorlog is eindelijk voorbij. Een kleine, scheve vrouw staat op een omgekeerde kist op de Potsdamerplatz in Berlijn. Terwijl de Joodse Rosa Luxemburg spreekt, blijft iedereen staan.  Ze spreekt over hoop, democratie, vrede en een eerlijke maatschappij. Ze vloekt en ze foetert: op oorlogszoekers, op onrechtvaardigheid, op de mannen aan de macht. En iedereen luistert.  
Enkele weken later raakt haar levenloze lichaam het water van het Landwehrkanaal. Ze heeft een kogel in haar slaap. Een keerpunt van de moderne geschiedenis. 
Een zwevende pianiste, een zangeres, een actrice en een mysterieus vrouwenkoor brengen haar levensverhaal vanop die brug boven het Landwehrkanaal, waar het eindigde. Met de woorden van Rosa zelf en met de spanning van een detectiveverhaal.  
Een voorstelling over onverwoestbare vrouwen, over idealen, over keuzes maken en de gevolgen erbij nemen, over woelige tijden vol mogelijkheden en over dromen van een betere wereld.  

i.s.m. Okra

Bekijk hier ,Rosa. - SCHRIJFMARATHON - reportage
 

credits

spel: Iris Van Cauwenbergh, Aline Goffin & Elisabeth De Loore - concept & Regie: Koen Boesman - concept & muziek: Peter Spaepen - zang: Brussels Experimental olv Floris Lammens: Olga Kunicka, Ellen Wils, Susan Tonnard, Romy Cleophas, Lize Verhille en Janis Vercaempst – decor/techniek: Ief Spincemaille  - kostuums: Jana Roos  

coproductie De Spil & Het Lab Hasselt – met de steun van Vlaanderen, Gent, Tax Shelter, Rosa Luxemburg Stiftung, Creanbo, Eoluz & Walpurgis