De Spil

Filmkus

Living
di 14 feb 2023 14:30 en 20:00
di 14 feb 2023
14:30 en 20:00

Wat zou jij doen als je niet lang meer te leven had? Voor de terminaal zieke meneer Williams, een ambtenaar in Londen begin de jaren ‘50, is het geen denkoefening, maar de realiteit. Met de dood recht in de ogen zoekt de verbitterde weduwnaar naar een weg om aan het einde van zijn kleurloze carrière meer na te laten dan papierwerk.

Een Japanse klassieker in een Britse bolhoed, dat is ‘Living’. Regisseur Oliver Hermanus waagt zich met verve aan Akira Kurosawa’s ‘Ikiru’ voor het verhaal van een vergrijsde ambtenaar die in zijn laatste dagen vecht voor een kleine overwinning op de bureaucratie van het bestaan. 

Om zich te meten aan het Japans meesterwerk mocht Regisseur Hermanus rekenen op een verfijnd scenario van Nobelprijswinnaar Kazuo Ishiguro (‘The Remains of the Day’) en een gracieuze vertolking van rasacteur Bill Nighy in de hoofdrol. Een waardige herwerking die tot tranen toe beroert.

Regie
Oliver Hermanus
Cast
Bill Nighy, Alex Sharp, Adrian Rawlins
Jaar
2022
Land
Verenigd Koninkrijk
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands

Wil je zeker zijn van een plaats? Dan raden we je aan om vooraf kaarten voor de film te reserveren. Bij filmvertoningen is het aantal plaatsen in de zaal beperkt tot 300. 
> Heb je een filmabonnement? Dan kan je ons vooraf telefonisch of aan de balie laten weten voor welke film je wilt reserveren. Je ruilt dan jouw filmabonnement in voor de gewenste film.