De Spil
lingui

de andere film

Lingui
di 21 feb 2023 20:00 - 21:27
di 21 feb 2023
20:00 - 21:27

In de buitenwijken van N’Djamena, hoofdstad van het Afrikaanse land Tsjaad, onderhoudt Amina zichzelf en haar puberdochter. Wanneer de vijftienjarige Maria van school wordt gestuurd, omdat ze zwanger is, wil zij een abortus. Ze wil niet als haar moeder eindigen: “Geminacht door iedereen want een alleenstaande moeder”. Abortus is volgens het geloof verboden, stelt Amina, maar haar dochter is vastbesloten. 
Tsjaad is één van de 68 landen waar abortus bij wet verboden is maar ook het geloof staat het afbreken van een zwangerschap niet toe. Wat moet er van dit jonge meisje worden? Zal de geschiedenis zich in dit mini-gezin herhalen? Amina staat voor een verscheurende keuze tussen een clandestiene abortus en het dogma van haar religie.

‘Lingui’ is niet alleen een vuist tegen het heersende patriarchaat, maar in de eerste plaats een ode aan vrouwelijke solidariteit. Een moedige en hoopvolle film.
Bron: naar Monica Meijer, cinemagazine 22-8-2022

Regie
Mahamat-Saleh Haroun
Cast
Achouackh Abakar, Youssouof Djaoro, Rihane Khalil Alio
Speelduur
87 min
Jaar
2021
Land
Tsjaad
Taal
Arabisch, Frans
Ondertiteling
Nederlands

In samenwerking met Broederlijk Delen West-Vlaanderen

lingui

Met prachtig kleurrijk camerawerk toont Lingui de hypocrisie van een samenleving waarin de angst voor een negatief imago het wint van realiteitszin. ***

De Volkskrant

Wil je zeker zijn van een plaats? Dan raden we je aan om vooraf kaarten voor de film te reserveren. Bij filmvertoningen is het aantal plaatsen in de zaal beperkt tot 300. 
> Heb je een filmabonnement? Dan kan je ons vooraf telefonisch of aan de balie laten weten voor welke film je wilt reserveren. Je ruilt dan jouw filmabonnement in voor de gewenste film.