De Spil

Filmkus

De Acht Bergen
di 14 mrt 2023
di 14 mrt 2023

'De Acht Bergen' is het verhaal van de vriendschap tussen Pietro en Bruno, een jongen uit de stad en één uit de bergen. Ze sluiten vriendschap als ze elf zijn, met een vergeten stukje Alpen als koninkrijk. De kinderen worden mannen, hun levens strekken zich uit. Ze verliezen elkaar en vinden elkaar terug. Terwijl Bruno trouw blijft aan zijn berg, zwerft Pietro door de wereld. Een tocht in liefde en eenzaamheid, langs afkomst en 
bestemming, over vriendschap, leven en dood heen. 

Een ode aan de Italiaanse natuur en de liefde die vriendschap heet, zo zou je de verfilming van ‘De Acht Bergen’ kunnen omschrijven. Belgisch regisseurskoppel Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch laat wegdromen naar de Italiaanse Alpen. 

De soundtrack van de film wordt verzorgd door de Zweedse singer-songwriter Daniel Norgren. Geen betere match om de prachtige natuurlandschappen die de film rijk is muzikaal te ondersteunen. 

‘De Acht Bergen’ werd dit voorjaar een eerste keer vertoond op het 75ste Filmfestival van Cannes en er meteen bekroond met de juryprijs.

Filmkus
Regie
Felix Van Groeningen, Charlotte Vandermeersch
Cast
Luca Marinelli, Alessandro Borghi, Filippo Timi, Elena Lietti
Speelduur
150 min
Jaar
2022
Land
België
Taal
Italiaans
Ondertiteling
Nederlands

Wil je zeker zijn van een plaats? Dan raden we je aan om vooraf kaarten voor de film te reserveren. Bij filmvertoningen is het aantal plaatsen in de zaal beperkt tot 300. 
> Heb je een filmabonnement? Dan kan je ons vooraf telefonisch of aan de balie laten weten voor welke film je wilt reserveren. Je ruilt dan jouw filmabonnement in voor de gewenste film.