De Spil

Filmkus

Las Bestias
di 11 apr 2023
di 11 apr 2023

Een Frans echtpaar verhuist vol idealisme naar een klein Spaans dorp. Ze willen er in harmonie leven met de natuur, ecologisch verantwoord tuinieren en verlaten huizen authentiek restaureren. Maar de landelijke idylle wordt al snel doorprikt wanneer het contact met hun naaste buren erg moeizaam verloopt. De twee geharde broers Anta wonen al heel hun leven in het dorp en moeten niets hebben van de ‘fransozen’. Een meningsverschil over de plannen voor een windturbineproject doet de spanning hoog oplopen. 

Met deze donkere thriller bevestigt Sorogoyen zich opnieuw als een meester in het opbouwen van  verontrustende spanning en weet dit in ‘Las Bestias’ perfect te combineren met schitterende acteerprestaties van de erg sterke cast.

Regie
Rodriogo Sorogoyen
Cast
Luis Zahera, Diego Anido, Marina Fois, Denis Ménochet
Speelduur
137 min
Jaar
2022
Land
Frankrijk - Spanje
Taal
Spaans
Ondertiteling
Nederlands

A terrific psychological thriller and a brooding, muscular piece of filmmaking

Screen Daily

Wil je zeker zijn van een plaats? Dan raden we je aan om vooraf kaarten voor de film te reserveren. Bij filmvertoningen is het aantal plaatsen in de zaal beperkt tot 300. 
> Heb je een filmabonnement? Dan kan je ons vooraf telefonisch of aan de balie laten weten voor welke film je wilt reserveren. Je ruilt dan jouw filmabonnement in voor de gewenste film.