De Spil

DNA

Lieven Scheire
vr 25 feb 2022 20:00 - 22:00
vr 25 feb 2022
20:00 - 22:00
  • vr 25 feb 2022
    20:00 - 22:00
    De Spil, Roeselare
    schouwburg
    voorbij

Een entertainende theaterlezing over de menselijke genetica en hoe die heel binnenkort ook jouw leven gaat veranderen.

Het gaat razendsnel tegenwoordig in de wetenschap en de technologie. Ruimtevaart, robotica en menselijke genetica zijn maar enkele van de gebieden die met grote stappen vooruitgaan. Welke ontwikkelingen staan er te trappelen aan de uitgang van het lab om binnenkort ons dagelijkse leven binnen te treden? Lieven Scheire zoekt het voor je uit en vertelt er alles over.

Je hoeft geen zes diploma’s te hebben om Lievens wonderlijke verhalen te kunnen volgen. Hij weet als geen ander hoe hij een publiek moet boeien. Dankzij zijn ervaring als stand-upcomedian zal zelfs een leek wetenschap zonder meer interessant gaan vinden.

“Scheire houdt het bovenal luchtig en lardeert zijn betoog als ex-comedian met enkele fijne grapjes. Hij maakt je wat ongerust, maar nooit bang. Hij pleit voor een maatschappelijk debat over zaken waar we veel te licht overheen stappen.”**** De Standaard.

Tip van de programmator Comedy:

Lieven Scheire coördineert een team van wetenschap enthousiastelingen die maandelijks het (voor hen) belangrijkste wetenschaps nieuws verzamelen. Ze vertellen erover in de steengoede podcast ‘Nerdland’. Net zoals de voorstelling van Lieven geen droge uiteenzetting maar een gepassioneerde babbel waarin naar hartenlust wordt vertakt naar opinie, wilde speculatie en spontane onnozeliteiten. Voor wie de podcast nog niet kent en nieuwsgierig is naar de nieuwste wetenschapsweetjes, is ‘Nerdland’ een echte aanrader.

luister hier: maandoverzicht.nerdland.be