De Spil

Zwaar Leven

Amelie Albrecht
stand-up
za 30 apr 2022 20:30 - 22:00
za 30 apr 2022
20:30 - 22:00
  • za 30 apr 2022
    20:30 - 22:00
    De Spil, Roeselare
    de komedie
    voorbij

Over het leven van de 26-jarige Amelie kunnen we kort zijn: niet noemenswaardig. Tot voor kort was ze een ongemotiveerde postbode en heeft maar twee interesses, namelijk: Duvel. Haar hond en het bier. Een quarterlife-crisis zal haar niet overkomen, dat is te vermoeiend. Het liefst wil ze een job waarvoor je weinig moet doen en altijd kan uitslapen. Dus doet ze comedy. 

Amelie stond in oktober 2017 voor het eerst op een podium. Een maand later nam ze deel aan de workshop stand up comedy in de Bas Birker Comedy Academy. Amper een jaar bezig en ze werd finalist van de Radio 2 Humorklas, finalist van de Utrechtse Comedy Talent Award en ze won toen ook nog eens de Humo's Comedy Cup. Haar droge, wat onderkoelde humor deed vele harten smelten van tv-kijkend Vlaanderen tijdens haar passage in ‘De Slimste Mens’.  

Wow. Het gaat wel erg snel voor Amelie. Is ze wel zo goed? En is het wel goed voor haar dat ze gehypet wordt? In twintig minuten tijd overtuigde ze ons. Deze jongedame heeft één en ander in haar mars al is ze daar misschien wel te lui voor. Zoals De Spil dat bij zo veel andere jonge comedians heeft gedaan, geven we haar met plezier een podium. Amelie, pak een Duvel, pak Roeselare in! 

"Een 25-jarige postbode uit Dendermonde die barst van talent (...): présence op het podium, gortdroog, geen franjes, to the point, een mitraillettevuur aan grappen" VRT NWS

 
 

tip van de programmator comedy: 

Amelie Albrecht mocht heel Vlaanderen rondtrekken als vliegende reporter voor de 'Cooke & Verhulst' show. Check hier één van de grappigste reportages, wanneer ze voor 1 dag als tourmanager alles in goeie banen leidt.