De Spil

Sono Io?

Circus Ronaldo
uniek circustheater
vr 13 mei 2022 - zo 15 mei 2022
vr 13 mei 2022
-
zo 15 mei 2022

Heerlijk circustheater!

Danny en Pepijn Ronaldo, vader en zoon, samen op scène. Twee clowns op zoek naar hun gelijkenis. 

In ‘Sono io?’ doen vader en zoon een poging tot een (her-)ontmoeting. Met hun gedeelde liefde voor muziek en spielerei bouwen ze een brug tussen hun gelijkenissen en verschillen.  
De vader lijkt vastgeroest in zijn verleden, hopeloos zoekend naar een aloud, maar vergaan gevoel van extase, dat hij enkel met een publiek kon creëren. Maar dat publiek is al zo lang afwezig.  
De zoon zoekt naar de verzoening van zijn twee geliefde werelden: het oude circus dat zijn vader creëerde, en de wereld daarbuiten.  
‘Sono io?’ (‘Ben ik dat?') is een zoektocht naar hereniging, tussen vader en zoon, tussen speler en publiek, tussen oude glorie en nieuwe kansen. 


“Danny is als artistiek schepper een groot architect van circus. Hij weet zichzelf telkens opnieuw uit te vinden, wordt steeds beter én blijft steeds zichzelf." Ultima Circus 2018 

“Een verrassend, geestig, rakend en bloedmooi portret van een vader-zoonrelatie.” - Knack

“Het theatrale meesterschap van Circus Ronaldo schuilt in de subtiele karaktertekening, maar ook in de manier waarop het drama van de vergankelijkheid wordt uitgediept.” - **** De Morgen

“Circus Ronaldo bewijst opnieuw welke waaier aan stijlen en stoten het meester is. En nee, het verval is niet in zicht.” - De Standaard

"Danny en Pepijn zijn perfect op elkaar ingespeeld, qua timing, qua interactie. Ze brengen een gulle lach in een milde traan, zoals échte clowns dat kunnen." - De Theaterkrant 

locatie: gras/speelplein Beveren ter hoogte van de riddersstraat / download hier het plannetje

met de fiets vanuit Roeselare? volg de Beversesteenweg, sla rechts in op het fietspad Batavia, zo kom je aan het pleintje. Ditzelfde fietspad kan je ook volgen vanuit de Ardooisesteenweg.


met de auto? Gelieve jouw wagen niet in de woonwijk bij de Riddersstraat te parkeren.

> Afrit 8 / Beveren / Richting Beveren, aan de lichten linksaf Beversesteenweg, rondpunt autokeuring rechtdoor tot volgend rondpunt centrum Beveren, 3e afslag is Izegemseaardeweg, eerste straat rechts Dosko Beveren / Sporthal/Stadion Beveren. Daar kan je de auto parkeren.

> Vanuit Roeselare: In het centrum van Beveren, aan het rond punt, neem je de Izegemseaardeweg en volg je de pijl richting Stadion. Je komt zo bij de voetbalterreinen van Dosko Beveren in de Izegemseaardeweg.

Daar zijn heel wat parkeerplaatsen. Te voet volg je dan het wandel- / fietspad (5 minuutjes wandelen). Zo kom je ook bij het graspleintje.

 

credits

creatie en uitvoering: Danny en Pepijn Ronaldo  - coproductie: Théatre Firmin Gémier, La Piscine – Pôle national des arts du cirque (Châtenay-Malabry), Theater op de Markt, Dommelhof (Pelt), Miramiro (Gent) 

met steun van: Cultuurhuis de Warande (Turnhout), GC ’t Blikveld Bonheiden en de Vlaamse Gemeenschap