De Spil

Daniel Herskedal + Duo Ruut
​​double bill​
wo 21 feb 2024 20:00 - 22:00
wo 21 feb 2024
20:00 - 22:00
  • wo 21 feb 2024
    20:00 - 22:00
    De Spil, Roeselare
    de komedie
  • inleiding om 19u15

DANIEL HERSKEDAL 

De Noor Daniel Herskedal maakt muziek die tot de verbeelding spreekt. Als solo muzikant op tuba en bastrompet combineert hij jazz, kamermuziek en folk tot een origineel, melodieus en betoverend geheel. Hij speelt met zoveel diepte en intensiteit en verlegt tegelijk op virtuoze manier de grenzen van zijn instrument.  
Daniel Herskedals ster is gestaag aan het rijzen en hij behoort inmiddels tot de meest gevraagde muzikanten van Noorwegen. 
Dat hij bijzondere en vaak ook filmische muziek maakt, is zelfs Hollywood niet ontgaan. Dat bleek toen de muzikant de vraag kreeg van Brad Pitts productiemaatschappij om muziek te schrijven en bewerken voor de film ‘The Last Black Man in San Francisco’. 

DUO RUUT 

Duo Ruut bestaat uit twee jonge Estse muzikanten en songwriters, Ann-Lisett Rebane en Katariina Kivi. Het duo bespeelt een traditionele Estse citer, maar wat hen anders maakt, is de manier waarop: samen op één instrument, met vier handen. Dit combineren ze met hun twee verschillende, maar complementaire stemmen. Muzikaal laten ze zich zowel inspireren door de tradities van hun geboorteland als door diverse culturen en eigentijdse songwriting. 

Omdat ze op één instrument componeren en spelen, is de muziek van Duo Ruut in de kern minimalistisch, maar tegelijk boordevol nieuwe en fantasierijke ideeën. 

Duo Ruut bracht het bekroonde debuutalbum ‘Tuule sõnad’ en de EP ‘Kulla kerguseks’ uit, toerde op korte tijd wereldwijd en kon op showcasefestivals Eurosonic Noorderslag en Womex op veel bijval rekenen. 
Een niet te missen, hartverwarmende double bill. 

credits

In samenwerking met Toernee Mondial