De Spil
Leontien Allemeersch

Alice in Randomland

Dinsdag. org & De Maan
5de + 6de leerjaar
di 10 okt 2023 10:00 - 11:00
di 10 okt 2023
10:00 - 11:00
 • di 10 okt 2023
  10:00 - 11:00
  5de + 6de leerjaar
  De Spil, Roeselare
  schouwburg
  schoolvoorstelling
 • max: 200 toeschouwers

Een grappige reis door de diepe, digitale krochten van the rabbit hole, waar een hedendaagse Alice antwoorden probeert te vinden in of op het web.  
 In deze bewerking van ‘Alice in Wonderland’ leest Alice geen boek aan de waterkant, maar scrolt ze aan de rand van een vervuild kanaal. Ze is geen typisch schoolmeisje, maar een non-binaire, geëmancipeerde tiener. Soms is ze woke, dan is ze weer wack.   
Deze Alice tuimelt niet in slaap, maar valt in een endless scroll op haar telefoon. Het internet als koortsdroom. Een dwaaltocht in de oneindigheid aan mogelijkheden, op zoek naar een plekje in deze wereld. Alles is er fucked up weird. Ze ontmoet Metaman, Tiny House Tim, de zoekbalkkat, Elon Muskito en Jeff Bezooz. Loopt ze nu eigenlijk weg van haar veranderende, fysieke zelf of gaat ze net naar zichzelf op zoek?  
Eén ding is zeker: deze ‘Alice in Randomland’ zit er knal op. Grappige teksten, geestige decorstukken en knotsgekke personages nemen de leerlingen mee in een heerlijke tuimeling. 
 

Dinsdag.org is een jong theatercollectief bestaande uit Jeff en Bas of Bas en Jeff. Ze staan in voor de bevordering van zinnige onzin in een samenleving, voeren theatraal onderzoek naar de staat van onze digital times en willen de huidige theatercanon van andere referenties voorzien. Hun werkwijze ambieert professionele bricolage, doordachte warrigheid en gemeende ironie.  
Na hun debuut 'The Memeing of Life' is 'Alice in Randomland' hun tweede productie. 

credits

​​Creatie en spel: Jeff Aendenboom - Ellen Sterckx en Bas Vanderschoot - Einderegie: Simon D'Huyvetter - Figuren: Paul Contryn en Katinka Heremans - Sound design: Willem Malfliet -Lichtontwerp: Max Adams - Dramaturgie: Marie Peeters - Techniek en decor: Aaron Bruyninckx en Stéphane Vloebergh  
​Met ondersteuning van: de Vlaamse Gemeenschap - Met dank aan: Het internet, De Studio en BRONKS   ​