De Spil

De Generatie

Grijs aan zet
te gast
wo 27 sep 2023 en do 28 sep 2023
wo 27 sep 2023
en
do 28 sep 2023

Ze noemen ons de oudjes. De Stille Generatie. De Vooroorlogse Generatie. De Protestgeneratie. De Generatie X. Sommigen spreken zelfs van de Verloren Generatie. Eén ding is zeker: de Stille Generatie heeft lang genoeg gezwegen. Vandaag verenigen wij ons en nemen wij het woord. Vanaf nu zal niets nog hetzelfde zijn. Dit is de eerste dag van de rest van ons leven. Vandaag voor morgen. Nu voor later.

De jongste van ons is 65, de oudste 90. Wij vertellen u onze verhalen. Verhalen over loslaten en vastklampen. Over groeien en ineenkrimpen. Over boeien en vleugels. Over zijn en niet helemaal meer kunnen of mogen zijn.

‘De Generatie’ is een theatervoorstelling van Grijs aan Zet, een project van Avansa Mid- en Zuidwest, theatercollectief Het Bataljong en Amnesty International Vlaanderen.

Grijs aan Zet is niet alleen een theatervoorstelling, maar ook een boek, panelgesprekken, een studiedag, lezingen, etc. Meer info over het project via grijsaanzet.be

Deze voorstelling is geen organisatie van De Spil.

credits

Tekst: Arne De Jaegere - Concept en regie: Hilde Vanderstraeten en Arne De Jaegere - Muziek: Frank Debruyne - Productieleiding: Maarten Vanhee - Beeld: Hans Vermandere (mmix) - Spel: Heleen Allary, Marie-Paule Debaere, Amel Chadi, Kathleen Claerhout, Romain Debaere, Lydie Debonne, Myriam Decock, Raph Degryse, Christine De Waele, Willy Houthoofd, Hilde Oplinus, Patrick Scheire, Sytske Vanbergen, Veroniek Van De Ginste, Marc Vandenberghe, Maarten Vanhee, Chilo Vanlerberghe, Chantal Vanneste, Ilse Vanommeslaeghe, Marie-Hélène Ver Eecke, Urbain Vermandere, Hilde Verstraete, Linda Wyffels - Muzikanten: Frank Debruyne en Patrick Scheire