De Spil
Visvaldas Morkevicius

Merope

za 7 mei 2022 20:30 - 21:40
za 7 mei 2022
20:30 - 21:40
  • za 7 mei 2022
    20:30 - 21:40
    De Spil, Roeselare
    de komedie
    voorbij

De Litouwse zangeres en kanklès-speelster Indrė Jurgelevičiūtė, gitarist Bert Cools en fluitist Jean-Christophe Bonnafous vormen samen Merope. Geïnspireerd door eeuwenoude Litouwse verhalen over de mens, natuur en dromen brengt het trio subtiele soundscapes waar minimalistische folk, jazz, elektronica een intense kruisbestuiving aangaan. Een kleurrijk tapijt dat tegelijkertijd lokaal als universeel klinkt, gebracht op een uniek instrumentarium: de kanklès, een Baltische citer, gecombineerd met bansuri (Indische bamboefluit), gitaar en een minimum aan elektronica.

Hun derde album ‘Naktès’ (‘Nachten’) werd door Klara bekroond als Beste Belgische wereldmuziek 2019: “Als een uitgesponnen droom van waaruit je niet wil ontwaken.” Op het recente 'Salos' (2021) werkt Merope samen met het Litouwse kamerkoor Jauna Muzik en ook dit project werd wereldwijd enthousiast onthaald.

Hoog tijd om dit in België nog te goed bewaard geheim te ontdekken.

www.meropemusic.com

Omwille van een te lage publieksopkomst besloten we samen met de band om het concert van 7 mei te annuleren. Tickethouders worden persoonlijk op de hoogte gebracht.

 

Programmator Pieter Vandamme: 
“Een uitzonderlijk moment op het Womex showcasefestival 2019 toen ik er Merope aan het werk zag. Waar het normaal tijdens zo’n showcase een in- en uitgeloop is van het (vaak ongeduldige) publiek, bleef bij Merope de hele zaal gebiologeerd zitten, kwam er alleen maar volk bij en volgde een staande ovatie.”

LT-BE-F