De Spil

Tord Gustavsen Trio

wo 20 apr 2022 20:00 - 21:30
wo 20 apr 2022
20:00 - 21:30
  • wo 20 apr 2022
    20:00 - 21:30
    De Spil, Roeselare
    schouwburg
    voorbij

Tord Gustavsen Trio komt met een nieuw album onder de arm. Op 8 april verschijnt ‘Opening’ op ECM Records en het concert in De Spil wordt het eerste van de releasetour, met naast Tord Gustavsen op piano, Steinar Raknes op bas en Jarle Vespestad op drums.

Pianist Tord Gustavsen is een begrip in de Noorse jazz. Met zijn eerste trio-albums bouwde hij al snel wereldwijd een trouwe schare fans op en werd één van de meest succesrijke ECM-artiesten.  
Gustavsen staat gekend om zijn harmonieuze landschappen met een verstilde mix van aangrijpende melodieën en sensuele ritmes, een muzikaliteit die zowel eenvoud als diepgang omarmt.  

In 2018 keerde hij met ‘The Other Side’ (o.a. **** in De Standaard) na lange tijd terug naar zijn trio en naar de essentie van het genre dat ze zelf perfectioneerden. Tord Gustavsen laat zijn eigen muziek in dialoog gaan met Scandinavische hymnen en verbluffende herinterpretaties van koralen van J.S. Bach.  Het vormt een haast meditatieve trip.  
In oktober duikt Tord Gustavsen de studio in om een nieuw album voor ECM op te nemen, muziek die hij hier graag live komt voorstellen. Laat je – zoals bij zijn twee vorige concerten in De Spil – opnieuw meenemen naar een jazzwereld waarin finesse en schoonheid elkaar de hand reiken. Om helemaal stil van te worden.   

 www.tordgustavsen.com

Hans Frederik Abjornsen

met: Tord Gustavsen  (piano/electronics), Steinar Raknes  (bas) en Jarle Vespestad (drums)