De Spil
Filip Van Roe

Nomad

Eastman/Sidi Larbi Cherkaoui
NIEUWE DATUM!
ma 7 mrt 2022 20:00 - 21:30
ma 7 mrt 2022
20:00 - 21:30
  • ma 7 mrt 2022
    20:00 - 21:30
    De Spil, Roeselare
    schouwburg
  • inleiding om 19u15

Deze voorstelling wordt verplaatst naar een latere datum: maandag 7 maart 2022 om 20u. (in plaats van 28 december 2021) Tickethouders worden persoonlijk op de hoogte gebracht. Tickets blijven geldig voor de nieuwe datum. Als je niet op de nieuwe datum aanwezig kan zijn, is terugbetaling mogelijk (zie mail). Gelieve dit ten laatste tegen 1 maart 2022 via de link in de mail in te vullen.

In 'Nomad' vult het beeld van een woestijn de scène. Het verlaten landschap staat symbool voor de ultieme vrijheid maar ook voor de onmogelijkheid te overleven. De dansende nomaden lijken geïsoleerd in deze extreme omstandigheden. Men voelt de intense, fysieke en emotionele dorst, maar vooral de geest van samenhorigheid, van vriendschap en symbiose.

De choreografieën zijn gebaseerd op Arabische motieven zoals de bloem des levens. De soundscape van Felix Buxton (Basement Jaxx) is een mix van Midden-Oosterse muziek en pianocomposities van Cherkaoui.

Sidi Larbi Cherkaoui wordt wereldwijd erkend als één van de meest toonaangevende en origineelste choreografen van zijn generatie. In zijn indrukwekkend oeuvre bevraagt hij de tradities van de grote culturen, religie, de zoektocht naar identiteit. Zijn handelsmerk is een genereuze, poëtisch-elegante en lyrische dansstijl.

credits

choreografie en regie: Sidi Larbi Cherkaoui - dans: Mabrouk Gouicem, Nemo Oeghoede, Wang Qing, Stephanie Amurao, Nick Coutsier, Verdiano Cassone, Pol Van den Broek, Mohamed Toukabri, Kazutomi ‘Tsuki’ Kozuki, Shawn Fitzgerald Ahern en Oscar Ramos - livemuziek: Kaspy N’dia - muzikale composities: Sidi Larbi Cherkaoui, Felix Buxton (Basement Jaxx) en Kaspy N’dia

aanvullende muziek: Fahrettin Yarkin, Sufi Vocal Masters, Al Adhan, Al Qantarah, Fadia Tomb El-Hage, Oli Savill, traditionele liederen van de Amami eilanden in Japan - kostuumontwerp: Jan-Jan Van Essche - decor: Willy Cessa, Adam Carrée - lichtontwerp: Willy Cessa, Sam Mary - video-ontwerp: Paul Van Caudenberg