De Spil

Hush - Henry's Dream Machine

Zonzo Compagnie
vanaf 6 jaar
wo 29 dec 2021 - zo 27 mrt 2022
wo 29 dec 2021
-
zo 27 mrt 2022

Centraal op scène staat een grote toverdoos, een reusachtige maquette van een oud theater. Een droommachine zeg maar. Als de gordijnen opengaan, gebeuren er wonderen. Je moet het zien om het te geloven! Alles wordt uit de kast gehaald om je mee te nemen in een wondere wereld waarvoor Henry Purcell prachtige muziek schreef.  

In en rond de maquette staan een zangeres en twee muzikanten: de ene speelt luit, de andere accordeon. Met melodieën en akkoorden laten ze de kleuren van Purcells repertoire schitteren. Wie zijn muziek nog niet kende, wordt na deze voorstelling ongetwijfeld fan en zal zijn playlist aanvullen met hits uit The Fairy Queen, King Arthur of Funeral of Queen Mary.  

Zonzo Compagnie maakte op originele en toegankelijke manier portretten van markante componisten als Johann Sebastian Bach, Miles Davis, Thelonious Monk en John Cage. Samen met een Canadees team dompelen ze nu jong en minder jong publiek onder in het fantasierijke universum van het Britse muziekgenie Henry Purcell. 

"Fantasierijke en vrije arrangementen [...] ondersteund door de luitist Jan Van Outryve en de diatonische accordeonist - werkelijk buitengewoon - Anne Niepold." Diario de Sevilla ****

credits

regie: Wouter Van Looy - luit: Jan Van Outryve - accordeon: Anne Niepold - sopraan: Lieselot De Wilde of Julie Calbete - visueel concept: Marcelle Hudon - video: Nele Fack - dramaturgie: Mélanie Dumont - kostuums: Johanna Trudzinski - sound design: Jo Thielemans - techniek: Arthur De Vuyst  
 
een productie van Zonzo Compagnie in coproductie met Les Festivals de Wallonie, Opéra de Lille, Concertgebouw Brugge en Het Laatste Bedrijf. Met de steun van La Maison qui Chante, Vlaanderen, het cultureel samenwerkingsakkoord Vlaanderen-Québec en het Creative Europe programma van de Europese Unie. 

www.zonzocompagnie.be