De Spil

De Notenkraker

Charkov Ballet
UITGESTELD / nieuwe datum
vr 16 dec 2022 20:00 - 22:30
vr 16 dec 2022
20:00 - 22:30
  • vr 16 dec 2022
    20:00 - 22:30
    De Spil, Roeselare
    schouwburg
    uitgesteld
  • inleiding om 19u15

Deze voorstelling wordt verplaatst naar een latere datum:  vrijdag 16 december 2022 om 20u. (in plaats van 8 januari 2022) Tickethouders worden persoonlijk op de hoogte gebracht. Tickets blijven geldig voor de nieuwe datum. Als je niet op de nieuwe datum aanwezig kan zijn, is terugbetaling mogelijk (zie mail). Gelieve dit ten laatste tegen 1 maart 2022 via de link in de mail in te vullen.


‘De Notenkraker’ is een prachtig klassiek ballet dat de harten van jong en oud keer op keer verovert. De fabuleuze muziek van Tsjaikovski wordt live uitgevoerd door het Philharmonisch Orkest van Charkov.  
‘De Notenkraker’ vertelt het verhaal van het meisje Clara dat op kerstavond een notenkrakerpop cadeau krijgt. ’s Nachts beleeft ze in haar dromen spannende avonturen met de pop die tot leven komt. Samen vechten zij tegen de gevreesde Muizenkoning. Wanneer de Notenkraker in een prins verandert, worden zij al snel verliefd. Dan dansen zij door Snoepgoedland, waar ze uitbundig feest vieren met de kleurrijke inwoners en de Suikerboonfee.  

De virtuoze danspartijen, het schitterende corps de ballet en het imposante decor maken dit feeëriek ballet tot een magische kerstvoorstelling voor de hele familie. 

gezelschap uit Oekraïne

voor iedereen vanaf 9 jaar

credits

oorspronkelijk choreografie: Marius Petipa en Lev Ivanov - muziek: Pjotr Iljitsj Tsjaikovski - gebaseerd op sprookje “De Notenkraker en de Muizenkoning”  van E.T.A. Hoffman