De Spil

Klauw!

Hanneke Paauwe & De Studio
vanaf 8 jaar
zo 27 feb 2022 15:00 - 16:10
zo 27 feb 2022
15:00 - 16:10
  • zo 27 feb 2022
    15:00 - 16:10
    De Spil, Roeselare
    schouwburg
    voorbij

Na Hanneke Paauwe haar succesvolle voorstelling En braaf zijn! speelt dezelfde cast nu KLAUW!

“Het theater van Hanneke Paauwe is altijd weer op een prettige manier storend.” – De Standaard

“Een voorstelling van Hanneke Paauwe is een totaalervaring waarin je als toeschouwer op al je zintuigen wordt aangesproken.” – De Standaard

Wij zijn Ravenkinderen. Wij slapen in geheime kamertjes onder de grond.
Wij worden nooit nummer een.
De mooiste. De beste. De slimste. Wij zijn geen nummer.

Wij hoeven ons niet anders voor te doen. Wij Zijn Anders.
Wij hoeven ons niet groot te houden: wij zijn klein.
Wij hoeven geen voorbeeld: Meer. Beter. Sneller. Sterker. Mooier.

Wij zijn Ravenkinderen.
Wij stelen angst. Wij oefenen moed.

Ben jij de baas over je angsten of zijn je angsten de baas over jou?
Wat is erger: bang zijn, of bang maken?

‘KLAUW!’ onderzoekt de vele gezichten, tactieken en gevolgen van angst.
‘KLAUW!’ is een vurig pleidooi om te mogen genieten van griezelen en gevaar.

Een spannende tocht door de donkere krochten van oeroude angsten en moderne manipulatietechnieken. Een hilarische horrorvoorstelling over angst en moed. Over kracht en hoop.

 

 

Het theater van Hanneke Paauwe is altijd weer op een prettige manier storend.

De Standaard

"Een voorstelling van Hanneke Paauwe is een totaalervaring waarin je als toeschouwer op al je zintuigen wordt aangesproken."De Standaard

Hanneke Paauwe schreef en regisseerde reeds vele succesvolle jeugdtheatervoorstellingen in België, Nederland en Duitsland. Wouter Hillaert omschreef haar in De Standaard als de laatste ruwe diamant van het jeugdtheater.

Bert Dobbelaere speelde o.a. bij Kopergietery, 4Hoog, hetpaleis, Theater FroeFroe en Het Gevolg. Op tv was hij te zien in ‘Het Goddelijke Monster’, ‘Rang 1’ en ‘Voor wat hoort wat’. Hij speelde voor het eerst in een voorstelling van Hanneke Paauwe met als titel ‘En braaf zijn!’.

Anna Vercammen speelde bij Kopergietery, Bronks, compagnie barbarie, KVS, Het Arsenaal, Het Toneelhuis en Inne Goris. Op tv speelde ze in de reeks ‘Vriendinnen’, ‘Smos’ en in ‘Het Geslacht De Pauw’. Ze werkte eerder samen met Hanneke Paauwe voor de producties ‘Verboden Toegang’ en ‘En braaf zijn!’.

Eva Schram speelde bij het Toneelhuis, hetpaleis, Malpertuis, Abattoir Fermé, KVS, Theater Zuidpool, Compagnie Marius, Tristero en Barre Weldaad. Op tv was ze te zien in ‘Code 37’. Ze werkte eerder samen met Hanneke Paauwe voor de producties ‘Het Laatste Kind’ en ‘En braaf zijn!’.

credits

tekst en regie: Hanneke Paauwe - spel: Eva Schram, Anna Vercammen en Bert Dobbelaere - kostuum: Sara Dykmans - soundscape: Gerrit Valckenaers - decor: Stef Stessel - choreografie: Karolien Verlinden - productie: De Studio en Cinderella - coproductie: Perpodium