De Spil

Influencer

Henk Rijckaert
vr 18 feb 2022 20:00 - 21:30
vr 18 feb 2022
20:00 - 21:30
  • vr 18 feb 2022
    20:00 - 21:30
    De Spil, Roeselare
    schouwburg
    voorbij

“Kom uit uw kot en ga naar deze man kijken.
Hij is de grappigste doe-het-zelver van het land.”
*****De Standaard  
 
 

Henk Rijckaert is al een tijdje niet meer in De Spil geweest. Hoog tijd om hem opnieuw op het podium uit te nodigen. Want hij is niet alleen een maker geworden, maar ook een influencer. Hoeveel comedians kunnen er dat zeggen? In zijn kot maakt hij elke week iets nieuws, dat hij met meer dan 23.000 abonnees deelt op zijn eigen YouTube kanaal ‘De Koterij’. Op Facebook heeft hij 28.000 volgers, op Instagram meer dan 15.000. 29.000 Twitteraars volgens zijn tweets. In 2020 organiseerde Rijckaert voor de tweede keer een Maker Faire in Gent, een festival voor en door doe-het-zelvers rond de coolste projecten en ideeën van het moment.

Kortom, deze komiek is meer dan een knullige knutselaar in zijn kot. Hij heeft invloed. Daar komt wel wat verantwoordelijkheid bij kijken. Verantwoordelijkheid die niet alle influencers even serieus nemen. Henk Rijckaert vertelt je in zijn sappige Oost-Vlaamse tongval alles over de social media wereld waar influencers de scepter zwaaien.

 

Tip van de programmator comedy:

Ben je zelf een enthousiaste bricoleur, overtuigde doe-het-zelver of jeuken je handen om iets in elkaar te knutselen? Ga dan zeker eens kijken bij ‘de Koterij’, het YouTube kanaal waar Henk elke dinsdag een geestig videoverslag post van zijn make-it-yourself avonturen in zijn werkkot. Hij bouwt, filmt, monteert alles en zelfs de muziek onder de fimpjes is van zijn hand. www.koterij.be

Intussen heeft Henk ook de Facebook-community ‘Make in Belgium’ opgestart. Daar kun je als maker terecht met vragen, tips en ideeën.