De Spil
Stijn Van de Wiel

John & Jane

De Mannschaft
5de + 6de secundair
ma 2 mei 2022 10:30 en 13:40
ma 2 mei 2022
10:30 en 13:40

Een gevoelige, humoristische roadtrip door het hoofd van een jonge mens genaamd de puber.

John en Jane zijn twee jonge mensen die, blijkbaar in tegenstelling tot al hun leeftijdsgenoten, niet weten wie ze zijn. Ze gaan samen op een queeste om een antwoord op de prangende vraag “wie ben ik?” te vinden. Ze zijn niemand, vinden hun eigen naam lelijk/niet van toepassing op zichzelf en noemen zichzelf daarom John en Jane Doe, omdat dat beter klinkt dan X en Y of “hey jom”.

Een voorstelling over het verdwalen van een jonge mens in een veel te grote wereld. Over de afwezigheid van een identiteit, over iemand zijn, over geluidloos wenen, over kinderbueno’s, behangpapier, over rozengeur, over maneschijn, over bang zijn van alles, of toch veel.

De Mannschaft staat voor theater dat raakt met een hoge dosis humor. Hun voorstellingen scoren gigantisch bij jongeren. Getuige daarvan is ‘LIV’, de voorstelling die vorig seizoen voor de derde keer te gast was in De Spil.

Stijn Van de Wiel"

credits

concept, tekst en regie: Stijn Van de Wiel en Michai Geyzen - spel: Lien Thys en Pieter-Jan De Wyngaert - dramaturgie: Bram Verschueren - cenografie, lichtontwerp:Thomas Stevens - technische leiding:Rens Planckaert - beeld: Charlotte Wouters - met dank aan: de Warande Turnhout, Laika, De Studio en de Vlaamse Gemeenschap