De Spil
Bart Grietens

SCREWS XL

Alexander Vantournhout / Not Standing
vanaf 6 jaar
zo 19 sep 2021 14:00 en 16:30
zo 19 sep 2021
14:00 en 16:30

Uit het juryrapport Theaterfestival 2020: 
“Screws is een voltreffer van Alexander Vantournhout. Om het vakmanschap dat er onmiskenbaar vanuit gaat en het artistiek vernuft daarbovenop. Maar ook gewoon om het bijna kinderlijke plezier dat je er als kijker bij ervaart. Een voorstelling met de precisie van choreografie en de suspens van circus. Dans, maar dan zonder het plechtig esthetische ervan. Acrobatie, maar dan zonder spectaculaire krachtpatserij.” 

In SCREWS wordt het publiek langs een parcours van mini-voorstellingen of scènes gegidst. Van korte solo’s en duetten tot puntige groepschoreografieën.

Alexander Vantournhout speelde deze succesvolle voorstelling ondertussen in vele landen, op vele festivals en werd vorig jaar door het Theaterfestival geselecteerd als ‘beste productie’. Speciaal voor de groote stooringe, creëert hij SCREWS XL. Tien volwassen performers worden bijgestaan door zes kinderen. Na een auditie en een reeks workshops zijn Yara Dewulf, Joke Labeeuw, Arthur Ledoux, Phoebe Pattyn, Rosette Houwen en Vic Hauspie er helemaal klaar voor.

Samen gaan ze aan de slag met het materiaal van de originele SCREWS-voorstelling en breiden ze de scènes uit tot een XL-versie.

Reserveer tijdig, het aantal tickets is beperkt.

tickets: 3 euro: op voorhand reserveren of via infopunt op festival zelf.

credits